במכבי חיפה אמנם לא יתנחמו בזה, אך אתמול (שבת) הם הצליחו לשבור סוף סוף בצורת של מעל 450 דקות בהן לא כבשה הקבוצה שער שדה, והרשיתה למעשה רק ממצבים נייחים. טריבנטה סטיוארט קיבל כדור מקנג'י גורה, הסתובב עם הרבה פיזיות ובעט לפינה של נדב זמיר. לצד זאת נרשמו עוד כמה נתונים שממחישים את גודל המשבר בכרמל.
* השער של אילי מדמון היה השלישי ברציפות שהירוקים סופגים עמוק בתוך תוספת הזמן וגורם להם לאבד נקודות. על פי איש הסטטיסטיקה יוסי מדינה, מדובר בשיא בליגת העל. לראשונה קבוצה איבדה שלוש פעמים ברציפות נקודות בגלל שער שספגה בתוך תוספת הזמן. בעבר עוד קרו פעמיים מקרים של שלושה איבודי נקודות בארבעה משחקים משערים בתוך תוספת הזמן, אך הירוקים הם הראשונים שעושים את זה שלושה משחקים ברצף.
* המספר שלוש מתייחס גם לכמות הפעמים שמכבי חיפה הלחוצה מסיימת ברציפות בתיקו מול הפועל ירושלים בליגה. בעונה שעברה זה קרה עם 0:0 ו-3:3, אחרי שהפועל ירושלים איבדה יתרון של שני שערים - בדיוק כמו שהירוקים בעצמם עשו אתמול.
* התיקו מול הפועל ירושלים הביא לרצף של שישה משחקי ליגה ללא נצחון עבור הירוקים, הרצף השלילי הארוך ביותר מאז עונת 2017/8. אז, באותה עונה מפורסמת של גיא לוזון, הירוקים הגיעו לסוף חודש נובמבר והחלו ברצף העגום. גם אז, כמו העונה, היו בעיצומו חילופי מאמנים: לוזון פוטר ורוב מאס החליף אותו על הקווים. אגב, באותה עונה הרצף בליגה נשבר מול הפועל רעננה, עם 0:3. סינטאיהו סלליך כיכב עם צמד וניקיטה רוקאביציה חתם את הההתמודדות.
* לאורך השנים האחרונות במכבי חיפה היו גם ימים של לא מעט ביקורות על השיפוט. העונה עושה רושם שהירוקים לא יכולים להתלונן - לא שהשופטים עושים טעויות לטובת הקבוצה של ברק בכר, אך בחיפה זכו כבר לשמונה פנדלים שנשרקו לטובתם ובניגוד לעונה הקשה שעוברת עליהם, אחוז ניצול הפנדלים טוב מאוד עבורם. אתמול היה זה טריבנטה סטיוארט שכבש את הפנדל ובחיפה סופרים החמצה אחת בלבד (של ג'ורג'ה יובאנוביץ' נגד מכבי נתניה) לצד שבעה פנדלים מוצלחים.
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
* במכבי חיפה אמנם רשמו שנתיים לא טובות בעונות האחרונות, אך הירוקים מחזיקים בתואר מלך השערים כבר שש שנים ברציפות. ניקיטה רוקאביציה, דין דוד, עומר אצילי וגיא מלמד זכו בתואר האישי בעוד הם לובשים את המדים הירוקים, ואולי סטויארט יכול להמשיך את המגמה הזו. החלוץ עומד על שישה שערים - רק דן ביטון לפניו עם שמונה.


