אופטימיות רבה באיגוד הכדוריד בנוגע לחזרת המשחקים לישראל. באיגוד מייחלים לקיים משחקי ידידות בינואר, משחקים רשמיים במרץ ואף הוגשה בקשה לתת למכבי תל אביב את האפשרות לארח את משחקה בסיבוב השלישי של הגביע האירופי כבר בחודש הבא.
הדברים הללו מגיעים אחרי ההודעה של היורוליג על אישור עקרוני לחזור לשחק בישראל בתחילת נובמבר, בכפוף להמשכת הפסקת האש, בנוסף לאופטימיות של איגוד הכדורסל הישראלי עם פיב"א, וגם מסרים מעודדים מענפים נוספים. באיגוד כדוריד טוענים שזה כבר ממשי, רק מחכים לרגע האמת לאישור הסופי והרשמי.
במהלך הקונגרס של האיגוד האירופי בסוף ספטמבר האחרון, נציגי איגוד הכדוריד - עידן מזרחי, יו"ר האיגוד ושי סימון מנכ"ל האיגוד - נכחו ובשיחות הצליחו להביא את הבשורה לה כולם מחכים בכלל הענפים. "לפי הבטחה בשיחות מוקדמות, משחקי הנבחרות במרץ בישראל", טען יו"ר האיגוד עידן מזרחי.
יכול להיות שכבר עוד חודש נוכל לראות משחקי אירופי כאן בישראל, אחרי שהאיגוד הגיש מכתב לאיגוד האירופי, וביקש מהם לתת למכבי תל אביב - שהעפילה בסוף השבוע האחרון לסיבוב השלישי של הגביע האירופי - את האופציה לארח את משחק הבית כאן בישראל נגד באזנו הרומנית.
עידן מזרחי, יו"ר איגוד הכדוריד: "אחרי משחק הנשים נגד נבחרת ספרד, עברתי לשיחה אישית עם יו"ר האיגוד הספרדי. הזמנתי אותו משחק למען השלום בחודש ינואר הקרוב בארץ, כחלק מההכנה של קבוצת הגברים לאליפות אירופה, וגם את נבחרת הנשים. הוא הבטיח שיעשה את כל המאמצים ויבדוק את יכולת שילוב צמד הנבחרות, כאשר הגברים מתכוננים לאליפות אירופה. אני שמח שהגענו להסכם הפסקת אש שהחזיר ויחזיר את כל החטופים הביתה, שנותן שקט במדינה, כך שנוכל להחזיר גם את הספורט".
מרחי הוסיף: "בשיחות שלנו עם האיגוד האירופי הבטיחו שיחזירו את הכדוריד בקרוב לישראל, מקווים שזה יקרה בקרוב. בנוסף גם שלחנו מכתב לאיגוד האירופי עם בקשה לתת את האופציה כבר בחודש נובמבר הקרוב למכבי תל אביב לארח את משחקה בסיבוב השלישי של הגביע האירופי".
