לא פשוט להיות יענקל'ה שחר בעת קבלת ההחלטה להחזיר את ברק בכר למכבי חיפה. לפנות לאחר המחזור השביעי למאמן שפיטרת שלושה מחזורים לסיום העונה שעברה זאת החלטה נטולת אגו, הודאה בטעות והבנה כי המועדון מעל הכל.
יענקל'ה לא סתם פיטר את בכר - "שלחתי את הצוות המקצועי הביתה" הוא אמר בכעס, התבטאות שברק בכר בכלל לא אהב ואפילו נעלב ממנה. הוייבים בין הצדדים הגיעו למקומות לא טובים ונראה היה שהסיכויים לשידוך מחודש בשנים הקרובות כמעט ולא קיים.
אך בסוף יש מציאות, מכבי חיפה נכשלה עם פלורס וחייבת שינוי. זה לא רק האגו שאין ליענקל'ה באירוע, אלא גם ההבנה שטעה בדרך בה נוהל המועדון מקצועית בעונה שעברה.
יענקל'ה עצמו התעקש על שריף כיוף כשוער ראשון, גל אלברמן התעקש על שחקנים מסויימים שפחות התאימו לבכר, מאחורי הקלעים הייתה אווירה מתוחה, מלאת אגו, אי הסכמות ומבלי שיש דמות אחת מובילה שמנהלת את האירוע.
החזרה של בכר שונה. לא במקרה המינוי הרשמי התעכב ביומיים, זה היה מעבר לגיא צרפתי, יענקל'ה שחר נותן לבכר את המפתחות להוביל את הכל, אך המאמן רצה לוודא שכל הגורמים במועדון מבינים ומקבלים זאת, בעיקר ליאור רפאלוב שייאלץ ללכת צעד אחורה (הדבר הכי נכון עבורו בשלב הזה של הקריירה).
רגיל (3) 115
19:30

בני סכנין

הפועל קרית שמונה
סכנין וק"ש הפסידו שתיהן במחזור הליגה האחרון, סכנין נגד הפועל תל אביב וק"ש בבית להפועל ירושלים. שתי הקבוצות די שוות ברמתן, אבל בדוחא אף פעם לא קל לשחק.
רגיל (3) 133
19:45

הפועל ירושלים

מכבי בני ריינה
ריינה נראית אבודה לחלוטין משבוע לשבוע ועדיין לא ניצחה העונה. הפועל ירושלים השיגה ניצחון ראשון העונה בשבת נגד קריית שמונה ויודעת שהמשחק היום הוא בגדר חובה מבחינתה.
מה מכאן? אף פעם אי אפשר לדעת אם ההחלטה שקיבל בכר היא נכונה עבורו, אך בסוף כשמחברים את האופציות בשוק, סיטואציית הקריירה והתשוקה לחזור לאמן מבינים מדוע אמר כן, גם אם היא תתברר כטעות הוא קיבל אותה בלב שלם.
העונה בכר צריך לייצב את הספינה ולהשיג כרטיס לאירופה, משימה צנועה, אך קשה מאוד. בעיקר עם המחסור באיכות. אחרי שייצב את הספינה, בקיץ הבא המטרה תהיה אחת ויחידה - להחזיר את האליפות הביתה אל הכרמל.
בשבת (19:30, ספורט4) מכבי חיפה תתארח אצל עירוני טבריה למשחק הראשון אחרי פיטורי דייגו פלורס ולאחר מינויו של ברק בכר.


