באיגוד הג'ודו מאשרים הערב (שלישי) כי מתנהלות שיחות מתקדמות מאוד לקראת אירוח של תחרות בינלאומית יוקרתית בישראל, כבר בחודשים הקרובים.
יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, אמר: "סיכויים גבוהים מאוד שבקרוב נודיע על תחרות גדולה שתתקיים במרץ 2026 בתל אביב. בימים הקרובים תהיה הכרעה בנושא".
בשלב זה עדיין לא הוחלט אם מדובר בטורניר מסוג גראנד סלאם או גרנד פרי, כאשר קיום האירוע תלוי בין השאר באישור התקציב והתמיכה הממשלתית. עם זאת, על פי הערכות באיגוד, אם אכן תתקבל ההחלטה, מדובר יהיה באירוע שיביא לישראל את מיטב הג'ודוקות מרחבי העולם.
עוד מציינים באיגוד כי תחרות בינלאומית נוספת בישראל עשויה לחזק את מעמדו של הענף בארץ ולהעניק חשיפה יקרת ערך לדור הצעיר של הספורטאים המקומיים, שזוכים להצלחות נאות גם בזירה האולימפית וגם בטורנירים הבינלאומיים.
עם זאת, ישנה גם מידה של זהירות. גורמים בענף מציינים כי מימוש התוכנית תלוי לא רק בתקציב, אלא גם במצב הביטחוני ובהמשך שמירת הפסקת האש בתקופה הקרובה.