וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפועל ת"א תוקפת: "משטרת ישראל השתלטה על הענף, התכוננה למלחמה"

עודכן לאחרונה: 20.10.2025 / 7:27

האדומים הוציאו הודעה רשמית: "נתקלנו ביחס מבזה ומשפיל, צריך לעשות לזה סוף - אחרת לא יהיה כאן כדורגל". מואיז ספרא: "ערב מביש". סמנכ"ל המועדון טען שמפקד המחוז אמר לו: "אם יהיו בעיות בחוץ, אני הולך לפרק את האוהדים שלך"

תקציר ביטול הדרבי: הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב/ספורט1

אחרי ערב דרמטי ועצוב, הפועל תל אביב הוציאה הלילה (ראשון) הודעה רשמית על אירועי הדרבי המבוטל - ותקפה את המשטרה.

"עוד מהשיחות המקדימות למשחק, נראה שהמשטרה התכוננה למלחמה ולא לאירוע ספורט", אמרו האדומים. "האירועים המזעזעים מחוץ לאצטדיון ולאחר ההחלטה הפזיזה והשערורייתית שלא לקיים את המשחק, רק מראים שמשטרת ישראל השתלטה על הענף.

"כשביקשנו הסברים בזמן אמת, נתקלנו ביחס מבזה ומשפיל, ללא כל שיח, כך גם נציגי ההתאחדות והמנהלת שניסו לשנות את ההחלטה ההזויה. כשמפקד המחוז, חיים סרגרוף, התבקש לשוחח עם יו"ר המנהלת ארז כלפון ויו"ר ההתאחדות שינו זוארץ, הוא סרב ואמר שהחלטתו היא סופית. הוא דיבר על פצועים רבים מזריקת אמצעים פירוטכניים, אך בפועל, רוב הפצועים מהאירוע נפצעו בכלל מהאלימות המשטרתית הברוטלית בסיום המשחק, כתוצאה ישירה מההחלטה השערורייתית לבטל את האירוע.

"כולם ראו את הסרטונים הקשים, ילדים נרמסים על ידי סוסים, שוטרים מכים אוהדים ללא אבחנה. המשטרה השתלטה על הענף - ואנו קוראים מכאן לבכירי הכדורגל הישראלי לעשות הכל על מנת לשים לזה סוף, אחרת לא יהיה כאן כדורגל.

"מיותר לציין כי הנהלת המועדון מגנה כל גילויי אלימות - ותילחם בפורעי החוק, גם אם הם לובשים מדים".

שוטרי משטרת ישראל בדרבי שבוטל: הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב/אודי ציטיאט

בנו של הבעלים מואיז ספרא צייץ ב-X (לשעבר טוויטר): "אף אחד לא ישכנע אותי שההחלטה של היום הובילה לעליה בביטחון. אני לא קונה את זה". בציוץ אחר פרסם תמונה של שוטר מכה אוהד: "אין דרך להצדיק את התמונה הזו. האווירה במגרש היתה של שלום וחגיגה. זהו ערב מביש למדינה היפה הזו".

סמנכ"ל המועדון ארז נעמן טען ב"חדשות הספורט" שמפקד המחוז אמר לו: "אם יהיו בעיות בחוץ, אני הולך לפרק את האוהדים שלך". נאמן הוסיף ואמר: ""הוא לא היה מוכן לדבר עם יו"ר ההתאחדות ויו"ר המנהלת, לא מעניין אותו המנהלת. הוא קיבל את ההחלטה כבר, הוא החליט שהמשחק הופסק. לא היה מוכן להקשיב לאף אחד.

אמרתי לו שמה שיקרה בחוץ, יהיה אסון יותר גדול. אחרי שראיתי את הסרטונים, צדקתי. אם לא יפעילו שיקול דעת, לא יהיה כדורגל. פשוט לא יהיה כאן כדורגל. כואב לי בעצמות למה שקרה לאוהדי הפועל תל אביב".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully