וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפיגוע בבית הכנסת גרם לגארי נוויל לעשות מעשה קיצוני

מערכת וואלה ספורט

עודכן לאחרונה: 5.10.2025 / 21:19

שחקן מנצ'סטר יונייטד ונבחרת אנגליה לשעבר טען כי הסיר מאתרי הבנייה שלו דגל בריטניה: "משתמשים בו באופן שלילי"

תקציר: ברנטפורד - מנצ'סטר סיטי 1:0/ספורט1

גארי נוויל חשף שהסיר דגל בריטניה מאחד מאתרי הבנייה שלו במנצ'סטר מכיוון שהם משמשים בו "באופן שלילי" בעקבות פיגוע הטרור בבית הכנסת במנצ'סטר.

כדורגלן מנצ'סטר יונייטד ונבחרת אנגליה לשעבר פרסם סרטון בן שלוש דקות בו טען שהציבור הבריטי "מופנה אחד נגד השני". נוויל גם האשים "גברים לבנים כועסים בגיל העמידה" בחלוקת המדינה על ידי "שימוש בדגל האיחוד באופן שלילי". ההערות נאמרו בתגובה למעשיו של ג'יהאד א-שאמי, בריטי-סורי, שהרג שני אנשים ופצע אחרים בבית הכנסת היטון פארק בקרמפסאול.

נוויל אמר שהוא "מיד" הסיר דגל שקבלן תלה באחד מאתרי הבנייה במנצ'סטר. "פשוט המשכתי לחשוב כשנסעתי הביתה אתמול בלילה שכולנו מופנים אחד נגד השני והפילוג שנוצר הוא ממש מגעיל", אמר נוויל בתיעוד שהועלה לחשבון הלינקדאין שלו. "נוצר בעיקר על ידי גברים לבנים כועסים בגיל העמידה שיודעים בדיוק מה הם עושים".

"נסעתי לסלפורד סיטי, ירדתי ברחוב ליטלטון וראיתי כנראה 50-60 דגלי בריטניה", הוסיף נוויל. "אנשים מסוימים עשויים לצפות בזה ולחשוב: 'גארי, אתה לא ממש פטריוט'. שיחקתי עבור המדינה שלי 85 פעמים, אני אוהב את המדינה שלי, אני אוהב את מנצ'סטר ואני אוהב את אנגליה, אבל אני בונה בעיר הזו 15-20 שנה ואף אחד לא תלה דגל ב-15-20 השנים האחרונות אז למה אתה צריך לתלות אחד עכשיו? כי די ברור שזה שולח מסר לכולם שיש משהו שאתה לא אוהב.

"משתמשים בדגל בריטניה באופן שלילי ואני תומך גאה של אנגליה, של בריטניה הגדולה, של המדינה שלנו ואקדם אותה בכל מקום בעולם כאחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם, אבל אני חושב שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו. לבדוק את עצמנו ולהתחיל לחשוב על להחזיר את עצמנו לנקודה ניטרלית כי אנחנו נמשכים ימינה ושמאלה ואנחנו לא צריכים להימשך ימינה ושמאלה בכלל".

"שיחקתי בקבוצת כדורגל עם קבוצת אנשים ממנצ'סטר, קבוצת אנשים מאירלנד, קבוצת אנשים מוויילס, סקוטלנד, אבל גם אנשים מאפריקה, אנשים מאסיה, אנשים מאמריקה, אנשים מאירופה והיינו קבוצה יפהפייה, מאוחדת כאחד", סיכם נוויל. "לברקזיט הייתה השפעה הרסנית על המדינה הזו והמסרים הופכים למסוכנים, מסוכנים ביותר. כל האידיוטים האלה שנמצאים בחוץ ומפיצים שנאה בכל צורה ושימוש לרעה בכל צורה, אנחנו חייבים להפסיק לקדם אותם. אנחנו חייבים להפסיק להרים את הקולות שלנו כלפיהם וזה צריך להיפסק עכשיו ולחזור למדינה של אהבה, של שלום, של הרמוניה ולהפוך שוב לקבוצה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully