שני משחקי צמרת ייערכו היום (שבת) ומחר - כשהפועל באר שבע תארח את הפועל תל אביב, ומכבי תל אביב את מכבי חיפה. רגע לפני פגרת הנבחרות, למשחקים הללו משמעות לא קטנה.
מוליכת הטבלה עם 15 נקודות ו-100% הצלחה רוצה להמשיך לנצח, לשמור ואולי להגדיל את הפער ממכבי תל אביב. בבאר שבע זוכרים היטב את חצי גמר גביע הטוטו והיא צפויה לפגוש הפועל תל אביב דומה, כזאת שתחכה מאחור, תהיה אגרסיבית באמצע ותבנה על טעויות.
הפועל תל אביב ואוהדיה באווירת טירוף, פתיחת העונה היא הרבה מעבר לציפיות ואם תצליח לחזור עם 3 או 4 נקודות המשחקים בטרנר ובדרבי שלאחריו, כבר ידברו עליה כמועמדת לאליפות יחד עם השתיים הללו.
מכבי תל אביב נחתה רק אתמול בישראל אחרי המשחק מול דינמו זאגרב. יומיים מנוחה זה מעט, אך הקהל בבלומפילד, האדרנלין והיריבה ממול יביאו את השחקנים רעננים. לאחר התיקו בסכנין, האלופה לא רוצה לאבד נקודות נוספות ולהתחיל לרדוף אחרי באר שבע, כמו בעונה שעברה.
מכבי חיפה? עד עתה הייתה לה בעיה בעמדה מספר 10 עם מתיאס נהואל, אבל הפסד למכבי תל אביב וייתכן שהבעיה מספר 10 תהיה הפרש הנקודות מהפועל באר שבע וסיום מוקדם של חלקה במאבק האליפות.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(14.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
אם זה יקרה זה פשוט אסון ספורטיבי עבור מכבי חיפה, שנה שניה ברציפות. תקציב של מעל 100 מיליון, רכישת שחקנים במיליוני יורו (סילבה קאני, פיטר אגבה, טריבנטה סטוארט), החתמת שחקנים יקרים כמו פייר קורנו, ג'ורג'ה יובאנוביץ' ויילה בטאי פשוט בלתי נתפס שעם כל ההשקעה הזאת, הקבוצה לא תהיה במאבק שנה שניה ברציפות.


