ג'ובאני רוסו נחשב לאחד מהזרים הגדולים ששיחק בישראל. קשר העבר הקרואטי שהספיק גם להתאזרח בישראל, שיחק רוב הקריירה המקצוענית בישראל בקבוצות הגדולות במדינה כמו מכבי חיפה, מכבי תל אביב, בית"ר ירושלים, הפועל חיפה והפועל באר שבע. דווקא בזכותו יכולת הגבוהה בליגת העל שלא נחשבת לאחת מהטובות ביבשת, הוא זומן לנבחרת הקרואטית אי שם בתחילת שנות ה-2000, ואף שיחק ביורו 2004.
רוסו התארח בתוכנית "הפאנל" של רדיו חיפה, שם גם פגש את אלי גוטמן מאמן העבר של נבחרת ישראל שאימן אותו בהפועל באר שבע, הפועל חיפה ובית"ר ירושלים. "אם לא אלי גוטמן אני עד עכשיו לא מבין כדורגל. הייתי בקרואטיה ולא הבנתי מה זה טקטיקה, לא הבנתי כלום. אחרי שלושה או ארבעה חודשים עם גוטמן הבנתי מה זה כדורגל", סיפר.
גוטמן החמיא בחזרה והתייחס לזימונו של רוסו לנבחרת קרואטיה הגדולה: "זה בעצם הסיפור, וזה מאוד מרגש ועד עכשיו יש לי צמרמורת. בקרואטיה לא זיהו את הפוטנציאל של ג'ובאני ומדובר במעצמת כדורגל, זה דאבור שוקר, זבונימיר בובאן ורוברט פרוסינצ'קי והוא,ג'ובאני מהפועל באר שבע, יע לנבחרת קרואטיה הגדולה".
רוסו גם נזכר במאורע מרגש: "הייתה לי חולצה מספר שמונה, החולצה הראשונה שלי בנבחרת, ואני בא לאימון ונתתי אותה לגוטמן ואמרתי לו: 'קואוץ' זה שלך' פעם ראשונה שראיתי את גוטמן בוכה".
המאמן הלאומי לשעבר אישר והוסיף: "זה היה קטע מרגש, כי ג'ובאני גם סידר לי לבוא להשתלמות בנבחרת קרואטיה עם המאמן האגדי שלה מירוסלאב "צ'ירו" בלאזביץ'. הקרואטים עמדו לקיים משחק ידידות נגד צרפת ואני רואה את בלאזביץ' באימון אוכל גרעינים ואני אומר לעצמי 'מה זה הדבר הזה?'".