הפועל חיפה קרובה לצרף את אופק ביטון, כאשר לפי גורמים במועדון, נותרו פערים קטנים מאוד עד לסיכום סופי בין הצדדים.
ביטון סומן כתחליף ישיר לסלאם ג'ידו, שסיים את העונה בעקבות פציעה קשה. בצוות המקצועי שוחחו עם הקשר והבהירו לו כי הוא מיועד לתפקיד משמעותי בקבוצה. גם בשיחות בין הצדדים נרשמה התקדמות ניכרת, ובמועדון מעריכים כי ההסכם ייחתם כבר היום או בימים הקרובים.
"הפער קטן מאוד ולא אמור להוות בעיה", אמר גורם המעורה בפרטים. "היום יימשכו השיחות, בתקווה לסגור את הכול. גם חטואל היה סגור במשך שבועיים עד החתימה הרשמית. כאן מקווים שזה יקרה הרבה יותר מהר, כדי שאופק יחזור לאימונים ויתחיל להתחבר לקבוצה".
הפועל חיפה מקווה שהבעלים יואב כץ לא יעכב את ההחתמה, כדי שביטון יוכל להשתלב באימונים בהקדם האפשרי לקראת חזרת הקבוצה מפגרת הנבחרות.
ביטון מוגדר כעת כשחקן חופשי, לאחר שהתיר את חוזהו בפוליסיה ז'יטומיר האוקראינית, אליה עבר מהפועל ירושלים. השחקן עדיין טוען לחובות כספיים מצד המועדון האוקראיני, והנושא עשוי להגיע לערכאות משפטיות.
לצד בניית הסגל, השיחות בין יואב כץ לקבוצת הרכישה הוקפאו. דווקא לאחר החלפת טיוטות בין הצדדים התגלו קשיים במשא ומתן, בין היתר גם בתוך קבוצת הרכישה. גורמים המעורים בפרטים הבהירו כי בשלב זה השיחות הוקפאו, וישנה פסימיות גדולה בנוגע להמשך המגעים - אם בכלל. .