אני נשאל מאז אתמול (ראשון), מה יותר גדול, הניצחון של הנבחרת בכדורסל או הניצחון שלנו בפריז ב-1993? האמת, אין לי תשובה. גם לי לפעמים אין תשובות, כי בסופו של דבר קשה להשוות.
קשה להשוות בין כדורגל לכדורסל, קשה להשוות בין החשיבות של המשחק אתמול לזו שהייתה ב-93, אבל על דבר אחד אין עוררין - היום יש משמעות יותר גדולה לכל ניצחון ספורטיבי של נבחרת ישראל, ולא משנה באיזה משחק.
כשאנחנו מסתכלים על אליפות אירופה בכדורסל, וזה לא משנה אם צרפת הגיעה עם פחות שחקן או יותר שחקן, או שלא עלתה עם החמישייה המובילה שלה - זו עדיין צרפת. מדינה של ספורט. עם עומק אדיר ושחקנים בלי סוף. ואנחנו היום צריכים כל ניצחון. לא משנה איך, איפה ובאיזה תחום. ישראל צריכה להיות על המפה. היום הדגל שלנו משמעותי יותר מאי פעם. בזמן שלא מדבררים אותנו כלפי חוץ. בזמן ששכחו בעולם את השבעה באוקטובר ואת מה שעשו כאן למדינה הזו, אנחנו צריכים להילחם.
והשחקנים האלה של נבחרת ישראל נלחמו. השחקנים האלה ידעו שכל אירופה מסתכלת עליהם. האליפות הזו מסוקרת, והם נתנו את הלב ואת הנשמה, בטח אחרי שבשבת מול פולין אי אפשר היה להתעלם משריקות הבוז הנוראיות, מהשנאה. אין לי כבר ציפייה מאף אחד. זה כבר לא משנה אם זו מערב אירופה או מזרח אירופה. לצערי בכל מקום היום כבר לא אוהבים את ישראל, ואנחנו צריכים להיות שם. עם השחקנים האלה על הפרקט. זו התשובה שלנו לכולם.
לדגל יש היום משמעות מכופלת, והספורט צריך להיות מוביל. אני זוכר איך הסתובבנו בפריז ב-93 לפני המשחק הגדול. שעות לפניו טיילנו בשאנז אליזה ועשינו קניות. באנו למשחק ההוא אחרי קניות. טיילנו חופשי. לא הרגשנו מאויימים. הכל היה בטוח. איפה זה לעומת היום? תראו איזו אבטחה יש סביב הנבחרות שלנו.
רגיל (7) 28
14:30

לידס

טוטנהאם
טוטנהאם פתחה טוב את העונה ואולי לא הכי מרשימה אבל כן צוברת ניצחונות ולא מפסידה. לידס לא משכנעת עד כה ובשביל טוטנהאם זה אולי משחק חוץ קשה, אבל היא חייבת לנצח כאן
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
אני רוצה לדבר על דני אבדיה. בזמן ששחקנים רבים בורחים מאליפויות כאלה ומחפשים לעצמם חופש, בטח שחקנים שמשחקים ב-NBA, הבחור הזה הגיע כדי לקחת את הנבחרת הזו כמה שיותר רחוק. אני עוקב אחריו. הוא ישראלי אמיתי, שורשי בנשמה. מישהו שכיף לאהוב, ומישהו שיכול להוביל אותנו קדימה.
הנבחרת הזו עשתה היסטוריה. עשתה משחק שידברו עליו עוד הרבה שנים. אני מניח שלא ידברו עליו כמו על הניצחון שלנו ב-93, אבל הוא תמיד יהיה שם. משחק שמהווה ציון דרך לכדורסל הישראלי ולנבחרת ישראל. המשחק הזה ימקד עכשיו את העניין סביב הנבחרת, והציפיות יעלו מן הסתם.
לצערי, יש דברים היום יותר חשובים מספורט במדינה ואני עסוק כמובן בהם רוב הזמן. אבל אין ספק שאחרי הניצחון אתמול על צרפת, אני מחפש עכשיו מתי המשחק הבא ואיך אנחנו מתקדמים הלאה משלב הבתים לשלבי הנוקאאוט.
הנבחרת הזו ריגשה אותנו. הסבה לנו גאווה והנאה. עכשיו אנחנו מצפים ממנה לעוד הישגים, כי בסוף הם לא רק משחקים כדורסל - אלא משחקים בשביל כל מדינת ישראל.