הלחץ במכבי חיפה מתגבר, כאשר הביקורות בתוך ומחוץ למועדון ממשיכות גם לאחר ההפסד לבני ריינה במשחקי הדירוג של גביע הטוטו. בחיפה אמנם מבינים שהמאמן דייגו פלורס הציג הרכב משני לחלוטין, אך הבהירו שלא ייתכן שהקבוצה תיראה כל כך כבויה.
"אם ניראה ככה בליגה, נהיה בבעיה קשה", אמר גורם במועדון. "מלבד התוצאה, הדרך הייתה מבישה. לא נראה באמת שיש תבניות משחק. אסור לנו להיראות ככה. משהו צריך להשתנות, ומהר. חלק מהשחקנים פשוט לא מתאימים לקבוצה. גם המאמן צריך להתעורר. בכללי, כולם במועדון - מהקטן ועד הגדול - חייבים להסיק מסקנות ולצאת לדרך חדשה".
בחיפה כעסו מאוד על כמה מהשחקנים שקיבלו אתמול הזדמנות, אך נראו רע מאוד, כאשר גם ההרכב הראשון לא היה נראה טוב, בלשון המעטה, במשחקים באירופה.
אם לא די בכך, בסיום המשחק השחקנים, לאחר התייעצות קצרה ביניהם (כאשר גם דולב חזיזה, שלא היה בסגל, ירד לכר הדשא ונכח בהתלבטות), החליטו לא לגשת לקהל. בסיום, אלפי האוהדים הבודדים שהגיעו למשחק שרקו בוז והמטירו קללות על השחקנים.
"ברור שהאווירה לא טובה", קבע שחקן בקבוצה. "התחושה שהלחץ גדול, וזה ניראה לא טוב. איך פותרים את זה? רק עם ניצחונות".
גם על רקע המתיחות בין הקהל לבעלים יעקב שחר, היה ברור הכיוון של הקהל, כאשר בחלקים גדולים מהמשחק הקהל שר "יעקב תשחרר". בחיפה מבינים שרק הצלחות על הדשא ימנעו מהמתיחות לגבור. הבעלים עצמו היה ניראה לא מרוצה כלל ביציע מהיכולת על כר הדשא.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
בקבוצה ממשיכים בניסיונות להתחזק בקשר באמצע המגרש, כשכל העת מנסים בחיפה גם למצוא קבוצה שתסכים לשאול את פדראו עם סעיף המאפשר לחיפה להחזירו בינואר, או לחלופין לאזרח את פייר קורנו עד תום חלון ההעברות, כדי לצרף זר אחד ואולי אף שניים.
אם לא די בבעיות המקצועיות, גיא מלמד הרגיש מתיחה בשריר הירך האחורי ויעבור צילום לבדיקת חומרת פציעתו. בחיפה מקווים שלא מדובר בפציעה חמורה שתשבית את החלוץ לזמן ארוך.


