איתן טיבי יחגוג בחודש נובמבר את יום הולדתו ה-38, אבל אין לו מחשבות על סיום הקריירה המפוארת שלו. בריאיון שהעניק אתמול (שלישי) לתוכנית הספורט של 103FM, הבהיר הבלם הוותיק: "אין לי כוונה לפרוש. אני כרגע לא יודע לאן פני מועדות, אבל אני מאמין שיהיה טוב".
איל ברקוביץ' תהה: "נו, אז מה הבעיה? אחרי מלא אליפויות, גביעים וגם היית שחקן הרכב בכל המועדונים - מה הבעיה למצוא קבוצה אם אתה עדיין בכושר טוב? מעניין אותי למה, הרי אין פה עודף של בלמים במדינת ישראל".
טיבי ענה: "שכר? זה לא העניין. יש לי מטרות גבוהות, אני שואף תמיד הכי גבוה ואני מאמין שהדברים יסתדרו. יש דברים שאתם לא יודעים. כרגע, לא סגרתי את הדלת בהפועל באר שבע, אני לא יודע מה יהיה. אני לא יכול להגיד לך שכן ולא יכול להגיד לך שלא. אני מנהל לעצמי את העניינים, אין לי סוכן, יש לי עורך דין".
ברקוביץ' המשיך ושאל: "מה מונע ממך בעצם פרישה? אתה כבר לא ילד, ועשית הכל בכדורגל הישראלי. כבר לא תתעשר מעוד שנה או פחות שנה. קשה לך לפרוש?"
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
טיבי הסביר: "זה לא שקשה לי, אני חושב שאם אני מרגיש טוב עם הגוף שלי ויש לי עדיין מה לתרום, אין סיבה שאפרוש. ברוך השם אני מרגיש טוב. בעונה שעברה היה קצת חוסר מזל, פציעה במפשעה ושבר בבוהן. מועדונים בינוניים? אני כרגע לא פוסל שום דבר, אבל כאן אני שואף ויש לי מטרות הכי גבוהות.
"יש את הרצון שלי, אבל אנחנו יודעים שיש גם רצונות למועדונים ובסופו של דבר אני אצטרך לקבל החלטה מה הכי נכון לי. אם לא יהיה משהו שאני רוצה, אז אתה יודע… אבל אני לא חושב ככה, תמיד האמנתי ותמיד באופי שלי הייתי חיובי. זה לא נכון להסתכל קדימה מדי, אני מאמין שיהיה לי מקום שיהיה לי בו טוב ואוכל להמשיך ביכולת שלי ובמה שאני אוהב ויודע לתת. זה עניין של זמן. "אני לא רוצה להגיד על מקום כזה כן ועל מקום כזה לא, כי אני לא חושב שזה נכון עבורי. אני במקום שאני יודע מה הרצונות שלי ונראה איך הדברים יסתדרו - אם זה יסתדר לאן שאני רוצה, או שלא".
ברקו חשף: "אני אתן לאיתן משהו שהוא לא יודע אפילו - אני התפטרתי ממכבי נתניה בגלל טיבי. סיפור ארוך, אבל הוא לא יודע מזה אפילו. טיבי זה הסיפור. זה סיפור ענק. אני שמח שעשית קריירה נהדרת. יש הרבה סיפורים. איתן, אתה ידעת שהתפטרתי בגללך?"
טיבי: "רק אחרי זה ידעתי מזה. אבא שלי גם אמר לי שדיברת איתו בזמנו".
ברקו: "הייתי מספר לכם את הסיפור, אבל אין לי כוח כבר, זה סוף השעה, אני עייף, אני אחרי הרבה שעות שידור. אבל זה סיפור ענק עם טיבי, בגלל זה אני מכיר את סבתא ואת אבא שלו ז"ל".


