וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מכבי חיפה ממהרת לשנות, אבל ממש לא ברור לאן כל זה הולך

עודכן לאחרונה: 17.7.2025 / 13:23

אחרי עונה מאכזבת במיוחד, הירוקים יוצאים לדרך חדשה עם מינויים מעוררי סימני שאלה, רכש תמוה והחלטות שנראות לעיתים כתגובה ללחץ ציבורי יותר מאשר כבחירה מקצועית מושכלת. האם זו התחלה של תקומה, או בלבול במסווה של מהפכה?

תקציר: מכבי חיפה - גיור 0:2/ספורט1

נכון שבדברי הימים של הכדורגל, העונה הקודמת תיחשב ככזו שמכבי חיפה לא לקחה בה תואר. אבל האמת היא שהירוקים מהכרמל בהחלט זכו לתואר - הקבוצה המאכזבת של העונה. עם אחת השנים הגרועות בתולדות המועדון מבחינת ספיגת שערים, עם ביזיונות על כר הדשא, עם חמישייה לתוך הפרצוף בדרבי ועם סגל שהתמקד בעיקר בללכת מכות בכל משחק - מכבי חיפה זכתה בתואר הזה בזכות ולא בחסד.

ואחרי עונה קטסטרופלית כזו, אין ספק שצריך מהפכה. ובמכבי חיפה הלכו על מהפכה בכל הכוח: ראשית, מינו את ליאור רפאלוב למשרה שלא ברור מה היקפיה, איפה היא מתחילה ואיפה היא נגמרת. האם הוא ראש מערך הסקאוטינג? האם הוא המנהל המקצועי? האם גם וגם? איפה הוא מתנגש עם הסמכויות של המאמן (תכף נגיע למאמן)? ובכלל, מה מכשיר את ליאור רפאלוב, רגע אחרי פרישה, לכהן בתפקיד החשוב הזה?

ועכשיו המאמן. מי זה? בלי לפגוע, חלילה, אבל מה פשר המינוי הזה? איפה מצאו אותו? מה הטעם בהחתמתו? ואם כבר מישהו אלמוני עם ניסיון דל - למה לא לתת לרפאלוב לאמן את הקבוצה במקום להיות ראש מערך הסקאוטינג שלה? ולמה ליאור רפאלוב אמר שפלורס הוא "האיש המתאים להוביל את הפרויקט החדש שנבנה במכבי חיפה"? על סמך מה? ואיזה פרויקט, מי מדבר ככה?

דייגו פלורס לצד דולב חזיזה באימון מכבי חיפה. מכבי חיפה, אתר רשמי
איפה מצאו אותו? פלורס/אתר רשמי, מכבי חיפה

כי בינתיים נראה שהפרויקט הוא, יותר מהכל, רצון לא להכעיס את האוהדים. ומכבי חיפה קצת התאהבה יותר מדי בצורך הזה, בלי לשים לב שהאוהדים שלה בטירוף בכל מקרה ו-21 אלף מנויים למשחקיה עפים בקלילות עוד לפני שיודעים מה התאריך של המחזור הראשון. לא בטוח שהסגל הזה הוא מה שמכבי חיפה צריכה, אבל נראה שממש חושבים שם (אולי זה התפקיד של רפאלוב?) איך להשאיר את הקהל מבסוט.

ההחתמה הכי טובה של חיפה עד כה, לפחות על בסיס מה שאנחנו יודעים, היא של ג'ורג'ה יובאנוביץ'. החלוץ הסרבי הציג יכולת נהדרת במדי מכבי תל אביב, אבל מאז שעזב אותה המספרים שלו לא משהו בלשון המעטה. מצד שני, לבנות עוד עונה על ההחצמות של דין דוד זה לא רעיון טוב ואם יובאנוביץ' יגיע לאותם מצבים שדוד הגיע אליהם בשנה שעברה, סביר להניח שהוא יסיים עם יותר שערים.

אין ספק שההחתמה המוזרה ביותר של הירוקים הקיץ היא של מיכאל אוחנה. בגדול הקריירה של אוחנה כבר הייתה על סף סיכום - אחרי עונת הישארות הירואית בטבריה היה נדמה שהצעד הבא שלו הוא להיות מונף על הכתפיים באימון פתיחת העונה של בני יהודה, אבל איכשהו הגיעה מכבי חיפה וסגרה עם אוחנה על עתיד משותף. האם הירוקים בונים עליו שיהיה שלום תקווה של לפני 25 שנה - יעלה מהספסל 25 דקות לסוף וייתן את הטוויסט? האם הוא מיועד להרכב? האם זה לא צעד ממש מוזר?

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

איתן אזולאי, מיכאל אוחנה, קני סייף, באימון מכבי חיפה. מכבי חיפה, אתר רשמי
צעד תמוה. אוחנה לצד אזולאי וסייף/אתר רשמי, מכבי חיפה

הרענון שביצעה חיפה בהתקפה יכול להשתלם לה - אם יתברר שהחלוץ הג'מייקאני טריבנטה סטיוארט יידע לתת עבודה. זה כמובן מציג באור נורא לא ברור את שיקולי ניהול התחנות בקריירה של גיא מלמד (בשביל מה עזבת את הפועל חיפה?) ואת ניהול התקציב במכבי חיפה (בשביל מה נתתם ליואב כץ כסף על מלמד? ומדוע תוך פחות מחצי שנה דחקתם אותו הצידה?).

בקיצור, מכבי חיפה עובדת ובמרץ, אבל בינתיים כפי שלא קשה לפספס, יש הרבה יותר שאלות מאשר תשובות בנוגע להתנהלות ולתוצאותיה. איך ייגמר? נקווה שלא בקהל כועס ובליאור רפאלוב מוציא תגובות פאסיב אגרסיב נגד הקומץ אצל החברים הטובים מהתקשורת.

  • עוד באותו נושא:
  • מכבי חיפה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully