החתמה נוספת למכבי חיפה. הירוקים הודיעו היום (חמישי) על צירופו של החלוץ הג'מייקני טריבנטה סטיוארט, שנרכש מרדניצ'קי הסרבית תמורת 1.5 מיליון יורו, שישולמו בשתי פעימות. סטיוארט שחתם לשנתיים עם אופציה להארכה בעונה נוספת, יצטרף למצבת החלוצים שכוללת כרגע גם את ג'ורג'ה יובאנוביץ', גיא מלמד ועומר דהן הצעיר. עדיין לא ברור אם בעקבות הגעתו של סטיוארט, מלמד יעזוב את הקבוצה.
לאחר החתימה, אמר סטיוארט לאתר הרשמי של חיפה: "אני שמח להגיע למועדון הענק הזה, אחד הגדולים בישראל. שמעתי על העיר חיפה שהיא עיר נהדרת ועכשיו אני יכול לראות את זה. והכי מדהים ששמעתי על הקהל המטורף של מכבי חיפה ואני כבר מחכה לראות אותם. באתי לכאן לעבוד קשה ולעזור למכבי חיפה להשיג את המטרות שלה"
הסקאוט הראשי של המועדון, ליאור רפאלוב: "סטיוארט הוא חלוץ בעל יכולות פיזיות, טכניקה ויכולת כיבוש גבוהה. חלוץ שסומן כבר בשלב הראשוני של ההכנות ומאוד רצינו שיגיע. שמח שהוא מצטרף אלינו ומאחל לו בהצלחה".
צפו בביצועיו של סטיוארט
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
איזה משחק מצפה לנו כאן, שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן במיוחד. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני קצת פחות מחודש השתיים נפגשו וזה נגמר ב0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
סטיוארט שיחק בליגה הג'מייקנית עד לפני שנתיים, אז נרכש על ידי סלרניטנה ששיחקה באותה תקופה בסרייה A. הוא רשם ארבעה הופעות בליגה הבכירה באיטליה, לפני שבינואר הושאל ליאבור-מאטיס הסרבית.
בסלרניטנה המשיכו לעקוב אחרי המושאל שלהם, אבל לפני שנה הסכימו למכור אותו לרדניצ'קי תמורת כ-80 אלף יורו בלבד ואחוזים מהמכירה הבאה - כלומר המועדון מדרום איטליה גם יקבל סכום מסוים. בעונה החולפת הוא הרשים עם 16 שערים בכל המסגרות (13 בליגה, 2 בגביע, 1 בפלייאוף ההישארות).
לחלוץ גבה הקומה, 1.91 מטר, יש ברזומה גם ארבע הופעות בנבחרת ג'מייקה והוא עדיין ממתין לשער בכורה במדים הלאומיים.
בשבועות האחרונים סטיוארט הוזכר כמועמד לפרטיזן בלגרד ולבסקי סופיה, אבל אף אחת מהן לא הייתה יכולה להתחרות עם מכבי חיפה מבחינה כלכלית.


