גם בבית"ר ירושלים יודעים: אם ערן זהבי יחליט בסופו של דבר להמשיך לשחק ויחתום בקבוצה, המועדון יעבור למוד טירוף. האוהדים ימתינו לו בהמוניהם בשדה ובאימון הפתיחה הרשמי, כמות המנויים תגדל משמעותית וחולצות שלו ייחטפו מהר מאוד.
מסביב לקבוצה, יש כבר מי שמתחיל לחשוב על הפרטים הקטנים מאחורי המהלך. כך, למשל, עניין החולצה: ירדן שועה משחק עם המספר 7 על הגב ואצילי עם 77, כך שיהיה מעניין לראות האם הקפטן יפנה לו את המספר, או שזהבי יתפשר על מספר אחר. האוהדים הציעו 777, אך אין מקום על החולצה לשלוש ספרות.
כך או אחרת, יש גם הרבה סימני שאלה סביב החתמה בסדר גודל כזה. לכן גם בבית"ר התלבטו והתחבטו בנושא. לא פשוט לצרף שחקן כמו זהבי לשלישייה קדמית שתכלול גם את אצילי ושועה, בקבוצה שה-DNA שלה הוא משחק הלחץ. אם המהלך אכן יתממש, בהרבה מאוד משחקים אחד מבין זהבי, שועה ואצילי יתחיל על הספסל.
רק לאחרונה בית"ר רכשה את ג'ונבוסקו קאלו, חלוץ שעבור אלמוג כהן מתאים בדיוק להשלים את המשבצת ליד אצילי ושועה. החלוץ הניגרי חזק, אגרסיבי, נייד, לוחץ - כל מה שכהן וברק יצחקי רצו ולא קיבלו ממיירון ג'ורג'.
אבל חלוץ כמו זהבי לא מחתימים כדי שיהיה שחקן ספסל, ולא הולכים על המהלך אם לא משוכנעים שהוא יהיה חלוץ ראשון. מדובר בהחלטה לא פשוטה מבחינת בית"ר. לא רק בגלל שמבחינה מקצועית זהבי (בגילו) הוא סוג של אנטיתזה לשיטה והדרך של כהן את יצחקי - אלא גם משום שלמעבר כזה תהיה השפעה גם על חדר ההלבשה.
זהבי מצידו אמור לצאת לחופשה היום או מחר. בבית"ר מבינים שגם אם ישיב בחיוב להצעה, הוא לא ייקח חלק לפחות בחלק ממחנה האימונים בבולגריה. בכל מקרה, הם רוצים להבין לאן הרוח הנושבת, ולדעת אם להמתין לו או להמשיך הלאה לאור העובדה שכבר ב-24 ביולי הקבוצה תחל את הקמפיין האירופי. אם זהבי יחליט לסגור עד מחר, לבטל את החופשה ולצאת למחנה עם הקבוצה, זו תהיה הפתעה סמלית. מה יכול להתאים יותר בתאריך 7.7?