צפיתי אתמול (ג') ברוב עניין אחר משחקה של הפועל באר שבע מול קרקוביה, בפולין. המסקנה, בסיומו של המשחק היא שבאר שבע עדיין אינה מוכנה להתמודדות החשובה נגד לבסקי סופיה, ביום חמישי הבא.
התוצאה 1:1 מעניינת פחות, משום שמדובר במבחן, ולפיכך שתי הקבוצות הרבו בחילופים, אבל היו כמה נתונים המחייבים שיפור משמעותי ביכולתה של הפועל, הגם שכאמור מדובר במשחק הרצה.
באר שבע הרבתה מאד בהחזקת הכדור, דבר שבלט במיוחד במחצית הראשונה. נדמה היה שהקבוצה ראתה באותן מסירות חסרות תכלית, כמטרה, ולא כאמצעי. ריבוי המסירות האיטיות והמוגזמות אפשר לפולנים להיערך היטב בהגנה, ואז התברר שהקבוצה הישראלית אינה מסוגלת לפרוץ אותה. לא הייתה לה מהירות וחדות בביצוע התקפות, שהן חובה ברמה אירופית. הקבוצה קיוותה לנס שיאפשר לה להבקיע והוא התרחש בדקה ה־39, כתוצאה ממסירה רשלנית לאחור של הגנת קרקוביה. על המציאה עט דן ביטון, שהשווה מקרוב ובקלות ל־1:1.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
עוד קודם לכן, כבר בדקה העשירית, הצליחו חלוציה המהירים של קרקוביה לייצר מתפרצת, והיא זכתה בקרן. הכדור הוגבה לאזור קו ה־5, השוער ניב אליאסי נותר תקוע על קו שערו, וספג שער מנגיחתו של וייצ'יק. את הכדור חייב היה אליאסי לבלום ביציאה קדימה, בידיים מושטות, וכך למנוע מראש את הנגיחה. הטעות עלתה בספיגת שער, שלא לדבר על כך שהבלם מיגל ויטור נפגע בפניו בקרב האווירי, והוחלף. שוער הוא מלך רחבת העונשין ואליאסי חייב לזכור זאת.
הקבוצה שלנו גם לא ידעה כיצד להפעיל את איגור זלטנוביץ', שאותו הייתי משאיר על המגרש עד לסיום המשחק מבלי להחליפו. ככל שיגדל התיאום שבינו לבין האחרים, כן ייטב. ברור שחסרונו של קינגס קאנגווה הורגש, אך אין בכך כדי לתרץ את העובדה שלבד משערו של ביטון, שנפצע והוחלף, הקבוצה לא סיכנה את השער. מול לבסקי הבולגרית זה לא יספיק.
דווקא במחצית השנייה, עם מחליפים בהרכבה, הייתה התעוררות מה בשורותיה של הפועל באר שבע, אך גם המחליפים שכבר ניסו לבעוט, עשו זאת גבוה מעליו, ולא לעבר המסגרת.


