לפני כשלושה שבועות הודיעה בית"ר ירושלים על צירופו של החלוץ הניגרי ג'ונבוסקו קאלו, שחתם לשלוש שנים - אך לפי הדברים שהשמיע היום (שני) בריאיון לתקשורת השבדית, כלל לא בטוח שיגיע ארצה.
"זה מפחיד", אמר על המצב הבטחוני בישראל. "יש שם מלחמה, זה לא טוב. אם זה ימשיך ככה, אין סיכוי שאלך לשם. אני לא יכול לסכן את חיי וללכת לשם".
החלוץ בן ה-27, שהיה על הכוונת גם בחלון ינואר, נרכש תמורת כ-200 אלף יורו. העונה בשבדיה בעיצומה וקאלו כבש שני שערים ב-13 מחזורים. בעונה שעברה היו לו שבעה כיבושים בליגה ולפני כן הוא שיחק בליגות הנמוכות בשבדיה.
"שמעתי על בית"ר ירושלים הרבה מאוד, ואני שמח שסוף סוף זה מסתדר ואני יכול להגיע ולשחק בשורות המועדון", אמר עם חתימתו ב-5 ביוני. "זאת זכות גדולה, ואחרי שראיתי את הטירוף של הקהל, אני מאמין שהחיבור שלנו יהיה מיידי". המנהל המקצועי, אלמוג כהן, הוסיף לאחר החתימה: "אנחנו כבר עובדים במשך תקופה ארוכה על העונה הבאה ואני שמח שקאלו מצטרף אלינו. מדובר בשחקן שמתאים מאוד לשיטה שאנחנו מאמינים בה עם איכויות ברורות - מהיר, חזק פיזית, רעב לשערים, ובעיקר - בעל מוסר עבודה גבוה. אני מאמין שהוא יכול להפוך לשובר שוויון עבורנו".
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
עוד בגזרת הזרים, אך הפעם בשורות חיוביות עבור הירושלמים: הבלם הקולומביאני בריאן קרבאלי, שכבר חתם בשורות בית"ר לעונה אחת עם אופציה לשתיים נוספות, לא מראה סימני חרטה בניגוד לזרים אחרים, ואף העלה סטורי לאינסטגרם, בו הוא מביע את התלהבותו להגיע לישראל, עם הכיתוב: "יוצאים לדרך, עם אמונה" וסיים עם לבבות שחורים צהובים - כמחווה לקבוצתו החדשה.


