מכבי חיפה מנהלת שיחות עם אריק שוראנוב, ויטל אנסימבה, לורנצו שימיץ' ומנואל שואו בניסיון להתיר את חוזיהם. הארבעה לא נמצאים בתוכניות המקצועיות לעונה הקרובה ובחיפה מבינים שיהיה קשה מאוד למצוא קבוצה שתרכוש אותם, כך שבמקביל לניסיונות למצוא להם קבוצה, בחיפה כבר החלו בניסיונות להגיע לסיכום עם כל אחד מהשחקנים על התרת חוזהו בתמורה לפיצוי.
לפי דיווחים, שוראנוב מבוקש בליגה השלישית בגרמניה, אך עד כה לא הגיעה פנייה רשמית לירוקים. בשימיץ' נרשמת התעניינות בליגה השנייה באיטליה, אך ההצעות הכספיות רחוקות מהשכר אותו הוא אמור להרוויח בחיפה. בנוגע לאנסימבה, בקבוצה נמצאים כבר בשיחות מתקדמות אל מול המגן השמאלי כדי להגיע לפיצוי על חלק מהחוזה שנותר לו תמורת התרת חוזהו.
ומה עם שואו? בניגוד לאחרים, לקשר נותר חוזה לשתי עונות ולכן השיחות מולו צפויות להיות הקשות ביותר. חיפה משקיעה מאמצים רבים כדי למצוא קבוצה שתסכים להחתים את השחקן ולשלם את מלוא שכרו. בניגוד לשלושת האחרים, על הקשר האנגולי כן ידרשו הירוקים כסף. העובדה שהיה אשתקד שחקן הרכב בדאלאס מה-MLS ובנבחרת אנגולה גרמה לכך שיש לו ביקוש, ולכן ינסו בחיפה להחזיר לפחות חלק מההשקעה עליו.
לפי גורמים במועדון, העלות הכוללת המוערכת לעונה של ארבעת השחקנים עומדת על כ-1.6 מיליון יורו. בחיפה מקווים להגיע לסיכום עם ארבעת השחקנים ולשחרר אותם, הן כדי לפנות מקום לזרים (שוראנוב נחשב ישראלי) והן על מנת להפחית בעלויות הכספיות שכרוכות בחוזים שלהם. בשלב זה הארבעה אמורים להגיע למחנה האימונים, אך בחיפה מקווים להיפרד לפחות מחלקם עוד לפני כן.