וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מועדון כדורגל השעה ילדים בני 9 בגלל שהצטלמו עם כוכב היריבה

מערכת וואלה ספורט

7.6.2025 / 9:55

הסערה בארגנטינה הגיעה עד מאמן הנבחרת ושרת הביטחון שזועמת. בניואל'ס הסבירו: "החלטה חינוכית שנועדה לשמור על רוח המועדון"

תקציר ה-0:1 של ארגנטינה על צ'ילה במוקדמות המונדיאל/ספורט1

שרת הביטחון של ארגנטינה - לא פחות ולא יותר - נכנסה לעובי הקורה בעקבות פרשה לא שגרתית בכדורגל המקומי. בשבוע החולף התברר שניואל'ס אולד בויס - המועדון בו גדל ליאונל מסי - השעתה שישה ילדים בני 9 שמשחקים במועדון בגלל שהם הצטלמו עם שחקן מהיריבה העירונית והשרה, פטריסיה בולריץ', גינתה בחריפות את הצעד הזה: "מה שעשו לילדים זה בושה".

אז מה הסיפור? לפני כמה חודשים, אחת מקבוצות הילדים של ניואל'ס פגשה את קבוצת דפנסורס - שם משחק בנו של איגנסיו מלקורה מרוסאריו סנטרל. אחרי המשחק כמה מהם תפסו את שחקן היריבה העירונית במגרש החנייה וביקשו להצטלם איתו.

התמונה פורסמה כמה חודשים לאחר מכן והנהלת ניואל'ס ראתה בה מעשה בעייתי, והשעתה את הילדים לשלושה חודשים.מתאם מחלקת הנוער, קרלוס פנצ'ירולי, אמר: "הצעד תואם עם ההורים, שהסכימו איתו. זו הייתה החלטה חינוכית שנועדה לשמור על רוח המועדון".

ילדים מניואל'ס אולד בויס הצטלמו עם איגנסיו מלקורה מרוסאריו סנטרל, והושעו לשלושה חודשים. ., צילום מסך
התמונה שגרמה לסערה/צילום מסך, .

לטענת המועדון, האשמה איננה בילדים אלא בהוריהם. פנצ'ירולי אמר: "התמונה הזו עוררה המון תגובות, במיוחד בתקופה רגישה כזו. אולי טעינו, אבל זה נעשה בתיאום עם כל 12 ההורים. הילדים הם הקורבנות - מי שיזם את התמונה היו ההורים.אין בעיה להצטלם, אבל לא כשאתה לובש את החולצה והסמל של ניואל'ס. צריך לכבד את המועדון".

הפרשה הזו עוררה הדים ולא רק שרת הביטחון התייחסה אליה. לפני המשחק של נבחרת ארגנטינה נגד צ'ילה במוקדמות מונדיאל 2026, המאמן הלאומי ליונל סקאלוני נדרש לנושא ואמר: "צריך להעביר לילדים מסר חיובי - מותר להצטלם עם כל שחקן, מכל קבוצה. אם החלום שלהם הוא לשחק פעם בבוגרים - לא משנה מול מי. מלקורה נענה בחיוב לבקשה, ואני מקווה שזה ישמש דוגמה להבא".

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

שחקן רוסאריו סנטרל, איגנסיו מלקורה. Pedro Vilela, GettyImages
שחקן רוסאריו סנטרל, איגנסיו מלקורה/GettyImages, Pedro Vilela

שרת הביטחון בולריץ' שהתייחס לעניין בחומרה רבה, אמרה: "זה עבר מתמונה של פייר פליי לקמפיין של לחצים, סנקציות ואיומים כלפיהם וכלפי משפחותיהם". היא אף שאלה את נשיא המועדון, איגנסיו אסטורה האם פעל ביוזמתו או שאנשי האולטראס לחצו עליו?.

בולריץ' הודיעה גם על פתיחת קו חם למשפחות המעוניינות לדווח על איומים, והצהירה: "אנחנו נלחם בזה עד הסוף. לא נאפשר לאנשים אלימים להיכנס לאצטדיונים. זכות כניסה - רק למי שמכבד את החוקים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully