פרשת הונאת הביטוח הלאומי בעולם הכדורגל: הותר לפרסום שמם של שני כדורגלנים נוספים שנחקרו בפרשה. מדובר בשי אליאס ויואב תומר. באשר לאליאס, קשר הפועל באר שבע, שמו מתפרסם שעה קלה לפני גמר גביע המדינה נגד בית"ר ירושלים שבו הוא עשוי ליטול חלק.
מוקדם יותר היום בית משפט השלום בירושלים דחה את בקשת המשטרה להאריך בשמונה ימים את מעצרם של הרופא ועורך הדין שנעצרו בפרשה וקבע כי הם ישוחררו למעצר בית. המשטרה הודיעה כי תגיש ערר לבית המשפט המחוזי בירושלים וביקשה עיכוב ביצוע. עד להחלטה אחרת, השניים ישארו במעצר.
על פי החשד, הרופא ועורך הדין הונו את הביטוח הלאומי במיליוני שקלים לצורך הוצאת קצבאות עבור שחקני כדורגל פעילים בגין אובדן כושר עבודה.
כזכור, בין הכדורגלנים שנחקרו במסגרת הפרשה ניתן למצוא את דן ביטון, אור דדיה, גידי קאניוק, גריגורי מורוזוב, עדן שמיר, חאתם עבד אלחמיד, אוראל דגני, אילון אלמוג, אריאל הרוש, ערן לוי, שיר צדק ובן ביטון.
החקירה המשותפת של המוסד לביטוח לאומי והמשטרה נחשפה בשבוע שעבר ולימדה על רשת הונאה ושוחד מורכבת שבה מעורבים, מלבד עשרות שחקני כדורגל, גם רופא, עורכי דין ועובדת ציבור, שפעלו יחד לגזל מיליוני שקלים מכספי הציבור. ביום רביעי בבוקר נעצרו ועוכבו מספר חשודים, בהם רופא, עורכי דין ועובדת במוסד לביטוח לאומי. החשודים נחקרו בחשד למעורבות בעבירות הונאה וגזל כספי ציבור באמצעות עשרות שחקני כדורגל מקבוצות שונות, לרבות קבוצות מליגת העל.
במסגרת החיפושים נתפסו מאות אלפי שקלים במזומן בבתי החשודים, חולטו רכבי יוקרה של המעורבים, נמצאו קלסרים מסודרים ובהם שמות הקבוצות, מסמכים רפואיים ועוד.
"מדובר בפרשת ההונאה החמורה ביותר שנחשפה בספורט הישראלי בה מעורבים שחקני כדורגל בכירים בישראל, ולגיונרים לאורך השנים", נמסר מביטוח לאומי.
רגיל (3) 132
20:30

הפועל תל אביב

בית"ר ירושלים
אחרי ההפסד בליגה , בית"ר ירושלים תחפש מיני נקמה באדומים שיופיעו ללא מאיימבו, שחקן ההגנה הטוב ביותר שלהם. הפועל מגיעה אחרי שני הפסדים ומאוד לחוצה.
יתרון (3) 163
21:00

באיירן מינכן
(5.5+)

ריאל מדריד
ריאל מדריד בכושר בינוני ואחרי הפסד. מאידך באיירן מינכן מסתמנת עד כה כאחת הקבוצות החלשות במפעל וריאל תנסה להשיג ניצחון חשוב.
יתרון (3) 216
21:30

באסקוניה
(2.5+)

בי.סי דובאי
באסקוניה עדיין מחפשת ניצחון יורוליג ראשון העונה אחרי שישה הפסדים רצופים. אין משחקים קלים ביורוליג וגם דובאי היא לא יריבה קלה, אבל בבית בזמן הנוכחי זאת כנראה ההזדמנות הטובה ביותר של הבאסקים לנצח
רגיל (3) 264
21:45

אטאלנטה

מילאן
מילאן איבדה נקודות בשבוע שעבר מול פיזה בביתה, אבל בסך הכל נראית נהדר מתחילת העונה. אטאלנטה משדרת פחות יציבות העונה, מילאן פשוט טובה יותר כרגע ולמרות שזה משחק קשה לשתיהן - מילאן קצת יותר ראויה לניצחון
עו"ד שרון גלילי, בא כוחו של השחקן א' ושל מעורבים נוספים בפרשה, פנה אל מערכת אתר וואלה וביקש למסור את הדברים הבאים: "במסגרת פרסום פרטים על חשודים נוספים בפרשת שחקני הכדורגל והונאת הביטוח הלאומי, פורסם שמו של ש'. בעניינו של ש' הוצא צו שיפוטי האוסר את פרסום שמו, צו שניתן בהסכמת היחידה החוקרת, ובשל העובדה כי לא בוצעה על ידו עבירה פלילית".


