יוזמות זיכרון מהיציעים הפכו בשנה וחצי האחרונות לחלק בלתי נפרד מהנוף של תרבות הספורט. כעת, יוזמה חדשה מבקשת להקים תפאורת ענק ביציע המזרחי בטדי לזכר כל אוהדי הקבוצה שנפלו במלחמה האחרונה.
בעידן שבו כדורגל הוא הרבה יותר מספורט, היציעים הפכו לזירת חיים שלמה — מקום שבו אהבה למועדון, אחווה בין אוהדים וזיכרון של רגעים גדולים משתלבים בכאב, באובדן ובתקווה. בטדי, אחד האצטדיונים המזוהים ביותר עם הרגש והזהות הירושלמית, נרקמת בימים אלו יוזמה יוצאת דופן שמגיעה מהשטח ביוזמתו של אוהד בשם בר לוי.
לוי, אוהד בית"ר ירושלים בן 23, החליט להרים יוזמה ליצירת תפאורת ענק, שתכסה את כל היציע, לזכר כל אוהדי בית"ר שנפלו במלחמה — וביניהם חברו הקרוב רס"ל (במיל') רואי ששון, שנהרג בגזרה הדרומית, ונטע אפשטיין, שנרצח בקיבוץ כפר עזה ושירת ביחידה עם חבריו הקרובים של לוי. "פעם אחרונה שישבתי עם רואי הייתה בגמר הגביע הקודם, כשניצחנו את נתניה 0:3", הוא מספר. "אמנם לא היינו החברים הכי קרובים, אבל שנתיים לאחר מכן — הוא כבר לא פה כדי לראות את הגמר. יש צביטה בלב".
הפרויקט התחיל בצניעות עם פוסטים ברשתות החברתיות, וגיוס תרומות עצמאי ביציע עם קישור לביט ולפייבוקס, אך לקראת גמר גביע המדינה, הוחלט לעלות שלב אחד קדימה ולפתוח למכירה חולצות, כשכל ההכנסות יושקעו להוצאת התפאורה. "אנחנו רואים תרומות משקל אחד ועד מאות שקלים", אומר לוי. "כל אחד נותן מהלב. זה מה שמרגש באמת — שאנשים מבינים שזה לא רק עוד תפאורה, זה זיכרון חי של כולנו".
עד כה נאספו מעל 10,000 ש''ח, כאשר היעד הוא להגיע ל-10,000 ש''ח נוספים. "אנחנו לא רק קהל — אנחנו משפחה. בתור מי שאיבד חברים, זה לא עוד טקס, זו שליחות. מגיע לנו, כקהל, להרים משהו שכל אוהד יסתכל עליו ויגיד: 'הם איתנו פה, ביציע, בכל דקה, בכל שער".
קישור לתרומה