עיריית ירושלים קיימה הערב (ג') באצטדיון טדי, אירוע מרגש בו אירחה את נבחרת הכדורגל של שורדי הנובה, המורכבת משורדי המסיבות ובני המשפחות השכולות, למשחק ראווה שעמד בסימן ניצחון הרוח הישראלית, אחדות, זיכרון ותקווה.
האירוע שהתקיים במסגרת סטריטגול ירושלים 2025, נפתח בטקס מיוחד במעמד ראש העיר ירושלים משה ליאון, מנכ"ל משרד התרבות והספורט כפיר כהן, מנכ"ל הנהלת קהילת שבט הנובה סולי לניאדו, חברי מועצת העיר, מנהלים בכירים בעירייה ואורחים נוספים. לאחר הטקס נערך משחק ראווה בהשתתפות נבחרת שורדי הנובה וכוכבי הכדורגל: פיני בלילי, אלון חזן, מישל דיין, ז'אן טלסניקוב, אופיר קריאף, שי אהרון, אלירן דנין, קובי מויאל ואיתן מזרחי.
עמותת קהילת שבט הנובה הוקמה בעקבות האירועים הקשים של ה-7 באוקטובר על ידי מפיקי פסטיבל הנובה, ומאז היא עוסקת בסיוע לשורדים ולמשפחות השכולות בדרכים רבות, כולל פרויקטים מעצימים בספורט.
בטורניר סטריטגול ירושלים השתתפו השנה כ-1,000 שחקנים ושחקניות בגילאים שונים. מדובר בטורניר ייחודי שהיה ראשון מסוגו בארץ ושמעניק לחובבי הכדורגל, ילדים, בני נוער ובוגרים הזדמנות אמיתית להגשים חלום ולשחק על כר הדשא המטופח בטדי ולהרגיש, ולו לרגע, ככדורגלנים מקצועניים. במהלך ימי הטורניר, הפך טדי לאתר קט-רגל מרכזי, שהתחלק ל-7 מגרשים קטנים ומגרש מרכזי אחד עם שערים בגודל של מטר על מטר. בנוסף למשחקי הטורניר, התקיימו במגרשים גם משחקי ראווה, טורניר תקשורת ותחרויות כדור מגוונות.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "התרגשנו לארח בטדי את נבחרת שורדי 'הנובה', המהווים עבורנו סמל לניצחון הרוח הישראלית, לסולידאריות ולנחישות. עיריית ירושלים מחבקת ומלווה לאורך כל השנה את המשפחות השכולות ומשפחות החטופים ועבורנו זאת זכות גדולה לחזק ולאמץ אל ליבנו את קהילת הנובה, שמתוך השבר הגדול צומחת וממשיכה קדימה עם הרבה תעצומות נפש הראויות לכל הערכה".
מנכ"ל קהילת שבט הנובה, סולי לניאדו: "קהילת שבט נובה, שכוללת שורדים, משפחות, חברים ואוהבים, ניצבת כאן בלב ירושלים לא כמי שנשברו, אלא כמי שבחרו להמשיך ולפעול באור, ביצירה, ובקיום של ערכים שכולנו מאמינים בהם: חופש, אהבה, אחווה וחיים. השבעה באוקטובר השאירה צלקת בלב של כולנו. אבל דווקא באצטדיון טדי, במקום שבו שפת הגוף מנצחת את המילים, אנחנו מבינים שהספורט, כמו המוזיקה, הוא שפה אוניברסלית, מרפא, מחבר ובונה קהילה. המשחקים שנערכים כאן הם לא רק תחרות הם אמירה של צמיחה מתוך שבר, של תנועה קדימה למרות הכאב. אנחנו מודים לעיריית ירושלים על המקום שניתן לנו ועל האפשרות להוקיר, לזכור וגם לחיות".