וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הטעות הקטנה שקיצרה לרוברט שוורצמן את האינדי 500 לאינדי 217

26.5.2025 / 20:04

שוורצמן ניהל מרוץ טוב לאורך 87 הקפות, עד שהתנגש במהירות איטית בקיר בטיחות. דורג במקום הרביעי בשלבים הראשונים של המרוץ, החלפת גלגלים איטית דרדרה אותו לעשיריה השלישית

רוברט שוורצמן באינדי 500, טעות של הצוות, טעות בבלימה גרמו סיום מוקדם למרוץ . Penske Entertainment: Joe Skibinski,
רוברט שוורצמן באינדי 500, טעות של הצוות, טעות בבלימה גרמו סיום מוקדם למרוץ /Penske Entertainment: Joe Skibinski

בסיומו של האינדי 500 היה זה אלכס פלאו, הספרדי הראשון, לנצח במרוץ המכוניות המפורסם ביותר בארה"ב, בעוד ניצחון ישראלי ראשון במרוץ נדחה לפחות עד לשנה הבאה אחרי שרוברט שוורצמן, שזינק מהפול פוזישן, ופרש אחרי 87 הקפות מתוך 200, הבטיח שיחזור בשנה הבאה כדי לנצח. בעוד ניצחונו של פלאו, שעד לאינדי 500 ניצח בארבעה מחמישה מרוצי האינדי הראשונים העונה, נהג המרוצים הישראלי, שזינק מהפול פוזישן, לראשונה בקריירה על מסלול אובלי, ניהל מרוץ טוב אבל נאלץ לפרוש, אחרי שבאחת הכניסות לתדלוק והחלפת צמיגים, נעל את הגלגלים בכניסה לחניה הסופית, מכוניתו התנגשה בקיר בטיחות, אנשי צוות אחד או שניים נפגעו קלות והמכוניות נפגעה באופן שלא היתה יכולה לחזור למסלול. שוורצמן בראיון מיד אחרי הפרישה, לא נשמע מאוכזב מדי.

עד אז שוורצמן הספיק להוביל את ההקפות הראשונות במרוץ, שהתנהלו מאחורי מכונית בטיחות, מחשש שהמסלול היה רטוב מעט מגשם קל שירד על חלקים ממנו. בזינוק הראשון שוורצמן הצליח לעמוד בהתקפה של טאקומה סאטו ולהוביל אל הישורת האחורית, אלא שאז נשלף פעם נוספת דגל צהוב, למשך מספר הקפות, בעקבות תאונה. עם חידוש המרוץ סאטו חלף על פני שוורצמן, שבתוך מספר שניות נפל למקום הרביעי שם התייצב בעמדה שהבטיחה לו אפשרויות התקפה בהמשך המרוץ.

אולם הכל השתבש בעצירה הראשונה לתדלוק והחלפת צמיגים, כאשר הצוות של קבוצת פרמה כשל בביצוע החלפת אחד הגלגלים, ושוורצמן שנכנס לפיטס כשהוא במקום הרביעי, חזר אליו במקום ה-22, מיקום שבמרוצי אינדי אינו אומר כמעט דבר לגבי הדירוג בסיום המרוץ. בהמשך עלה שוורצמן עד למקום ה-13, כשהוא מבצע 10 עקיפות, עד שבהקפה ה-87 הכול השתבש.

לכתבת טלוויזיה בפיטס אמר שוורצמן שהקבוצה צריכה לבדוק מה קרה בדיוק ומדוע הגלגלים ננעלו כשהוא בלם לפני העצירה הסופית.

המרוץ עבורו הסתיים מוקדם הרבה יותר מהצפוי, אבל בשבועיים ששוורצמן העביר באינדי 500 הוא השיג הישגים משמעותיים שעשויים לסייע לקריירה שלו לא רק באינדי, אלא גם בפורמולה 1, זירה, שבגיל 25, סביר להניח שהוא טרם ויתר עליה, על אף שהדרך מאירופה לארה"ב קלה הרבה יותר מאשר בכיוון ההפוך.

  • עוד באותו נושא:
  • מירוץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully