מקום רביעי עבור בית"ר ירושלים זאת עונה טובה. זכייה בגביע תהפוך את העונה למצויינת. מה יקרה אם בית"ר ירושלים לא תזכה בגביע? זה כבר סרט שיימשך לתחילת העונה הבאה ולא ברור כיצד יסתיים.
כבר תקופה שהקהל של בית"ר מתוסכל והעצבים מופנים בעיקר כלפי המאמן ברק יצחקי. אט אט הולך ונבנה כלפיו אנטיגוניזם שהולך ויוצא מפרופורציה, ונראה כי הוא לא ייפסק אלא אם הקבוצה תזכה בגביע. רק הישג משמעותי שכזה עשוי לשנות את המגמה שיצר הקהל של בית"ר.
בחלק הראשון של העונה בית"ר ירושלים עשתה מעבר לציפיות, אך שלושה ניצחונות ב-16 המשחקים האחרונים, שישה הפסדים בשמונת המשחקים אחרונים וקבוצה שנראית כי איבדה כיוון, משכיחים (לפחות עבור האוהדים) את הרגעים היפים.
ויש את ה-5:0 למכבי תל אביב. הרבה מאוד אוהדים אמרו שהתביישו להיות אוהדי בית"ר בשבת האחרונה, שחוו השפלה שיכולה הייתה להיגמר גם ב-8 או 10 (הפרחים ללאזטיץ' שהוציא את ערן זהבי) ולא מתאימה למועדון וקבוצה שנמצאים בדרך חדשה. הבושה של בית"ר היא אווירת רחוב הכדורגל הישראלי כי נתנה את המשחק למכבי תל אביב. קשה לאנשים להבין באיזו תקופה רעה בית"ר נמצאת וכמה אין לה בשלב הזה פתרונות.
במצבים כאלה אומרים "גביע זה משחק אחד", בונים על תמיכת הקהל, מנסים להחזיר את השחקנים לפוקוס ולביטחון. הכל נכון והכל עוזר, אבל אם בית"ר לא תשנה משהו ותבריק מקצועית וטקטית, הסיכויים שתצליח להפתיע קלושים.
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מעל/מתחת שערים (2.5) (2) 207
21:30

סאלרניטנה
(2.5+)

קרוטונה
ב14 מתוך 24 משחקים שתי הקבוצות נכבשו מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם לשתי הקבוצות ההתקפיות הללו.
עם ארבעה או חמישה בהגנה, זה לא עובד. גם כשהקבוצה לוחצת וגם כשהיא מאחורי הכדור, בקישור ירין לוי שורד עם פציעה, עדי יונה איבד ביטחון וכולם מחכים שדור מיכה יושיע. בהתקפה - כל החלק הקדמי בכושר לא טוב לקראת המשחק הכי חשוב של הקבוצה העונה. תמיד אפשר להתעלות, אך שחקן או שניים לא יספיקו.
הפועל באר שבע שיחקה שני משחקי חוץ בבלומפילד נגד מכבי ת"א ועל אף שצברה נקודה הייתה עדיפה. לגמר הגביע היא תבוא להיות דומיננטית, ואם בית"ר לא תבריק טקטית ותפתיע בגדול את קוז'וך ובאר שבע, הסיכויים שלה לזכות בתואר קלושים.


