וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הלום קרב, אוסקר פיאסטרי ינסה לחזור למסלול ניצחונות במונקו

22.5.2025 / 12:33

מקס ורסטאפן הלם בפיאסטרי בפניות הראשונות בגרנד פרי אמיליה רומנה. רק חמישה ימים היו לפיאסטרי להתאושש, בזמן שהאלוף מגיע למונקו עם רוח גבית

אוסקר פיאסטרי (מימין) על הפודיום באימולה. המבט אומר הכול. Ryan Pierse, GettyImages
אוסקר פיאסטרי (מימין) על הפודיום באימולה. המבט אומר הכול/GettyImages, Ryan Pierse

אוסקר פיאסטרי נראה הלום קרב, באנגלית התיאור נשמע טוב יותר, shell shocked, אחרי שנחלץ מהקוקפיט של המקלארן-מרצדס, בה סיים במקום השלישי בגרנד פרי של אמיליה-רומנה. מילון Miriam Webster מתאר shell shocked כך: מבולבל נפשית, נסער או מותש כתוצאה מאירוע או חוויה מלחיצה או מטרידה ביותר ולעתים קרובות בלתי צפויה.

ואכן שניות אחדות אחרי הזינוק הזינוק לגרנד פרי אמיליה-רומנה חווה פיאסטרי חוויה בלתי צפויה, מבלבלת נפשית, מטלטלת מסעירה, מתישה מלחיצה ומטרידה, כאשר גילה לצידו, בפניה השניה של הצ'יקאן הראשון, את מקס ורסטאפן ברד בול-הונדה. שניות בודדות קודם לכן, עדיין על הישורת, הוא יכול היה לראות את הרד בול במראה האחורית הימנית, ורסטאפן לא היה אפילו בשטח המת, והנה, אלוף העולם 4 פעמים, מבצע את אחד התרגילים המבריקים ביותר שנראו בשנים האחרונות על מסלולי המרוצים, ופיאסטרי, נפל לה קורבן. Shell shocking event.

פיאסטרי במקלארן (במרכז) מקדים בהפרש ניכר את וורסטפאן (שני משמאל) בדרך לפניה הראשונה. Mark Thompson, GettyImages
פיאסטרי במקלארן (במרכז) מקדים בהפרש ניכר את וורסטפאן (שני משמאל) בדרך לפניה הראשונה/GettyImages, Mark Thompson

ברגע שורסטאפן, שזינק מהמקום השני, אחרי פיאסטרי מהפול פוזישן, השלים את העקיפה, ידע פיאסטרי שהוא לא ישיג ניצחון רביעי ברציפות. עם המקלארן הוא יכול לעקוף את ורסטאפן על מסלולי כוח, אבל המסלול הצר, המפותל והצפוף של אימולה, אינו מגרש משחקים לעקיפות. אמנם במהלך המרוץ עקף פיאסטרי עוד מכוניות רבות יחסית בדרכו למקום השלישי, אולם אף אחת מהן לא היתה רד בול שישב ישב בה ורסטאפן (הוא עקף בקלות יחסית את הרד בול של יוקי טסונודה).

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-4 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

ורסטפאן (משמאל) סוגר על פיאסטרי, שבלם מוקדם, בדרך לפניה הראשונה. Mark Thompson, GettyImages
ורסטפאן (משמאל) סוגר על פיאסטרי, שבלם מוקדם, בדרך לפניה הראשונה/GettyImages, Mark Thompson

"הייתי די רחוק מאחור," תיאר ורסטאפן את העקיפה שהכריעה את המרוץ שניות אחדות אחרי הזינוק. "בזמן שלפני הבלימה, הייתי בעצם במקום [שלישי]. אבל כמובן, הייתי על קו הבלימה הרגיל. עדיין הייתי צריך לבוא מרחוק. ברגע שבלמתי מאוחר ואז שחררתי את הבלמים, הרגשתי, בסדר, אולי אפשר לעקוף. אז פשוט המשכתי עם המהירות. ולמזלי, זה 'נדבק.' זה לא תרגיל קל לביצוע, אבל למרבה המזל, הכל הלך כשורה."

ורסטפאן ברד בול (מימין) בצד הפנימי של הפניה השניה בדרך למקום הראשון. Mark Thompson, GettyImages
ורסטפאן ברד בול (מימין) בצד הפנימי של הפניה השניה בדרך למקום הראשון/GettyImages, Mark Thompson

"זה אף פעם לא יום טוב כשאתה מתחיל ראשון ומסיים שלישי," תיאר פיאסטרי את חלקו בפרשה. "אני חושב שהפנייה הראשונה לא הייתה אידיאלית. חשבתי ששלטתי בזה די טוב, וזה היה מהלך טוב מצד מקס. אז אלמד לפעם הבאה, ברור."

"בהחלט הייתי עושה משהו אחרת," הוסיף פיאסטרי התייחסות לצ'יקאן הראשון. "כנראה שהייתי בולם 10 מטרים מאוחר יותר."

ורסטפאן (משמאל) השלים את הביצוע המדהים, מוביל ביציאה מהצ׳יקאן. GettyImages
ורסטפאן (משמאל) השלים את הביצוע המדהים, מוביל ביציאה מהצ׳יקאן/GettyImages

בעוד ורסטאפן שייט לניצחון קליל, שנעזר גם במכונית בטיחות ווירטואלית ואחר כך גם במכונית בטיחות, פיאסטרי סבל מטעות אסטרטגית חמורה של קבוצתו, שקראה לו להיכנס לפיטס כבר בהקפה ה-13 מ-63 הקפות המרוץ, בתקווה לבצע לורסטאפן אנדרקאט. אולם המסלול באימולה אינו מסלול למשחקים מסוג זה, ובטח לא בשלב כל כך מוקדם של המרוץ. כדי לבצע את האנדרקאקט הנהג זקוק למסלול פנוי, ללא נהגים המתחרים בו על מיקום שחוסמים את דרכו ומאטים את קצב ההתקדמות. אבל העצירה המוקדמת, הפילה את פיאסטרי לסביבות המקום ה-,15 ומשם היה עליו לעקוף נהגים רבים, שטרם נכנסו להחלפת צמיגים, שהאטו משמעותית את מהירותו, ואיפשרו לוורסטפאן לפתוח פער חסין מכל אנדרקאט. ואז גם הגיעה מכונית הבטיחות הווירטואלית, בהקפה ה-29, שהעניקה לוורסטפאן חניית החלפת צמיגים 'חינמית', שהבטיחה את ניצחונו (אם כי לקראת הסיום נשלחה למסלול מכונית בטיחות שסגרה את הפערים).

המילטון

מי שעוד נהנה ממכונית הבטיחות הווירטואלית היה לואיס המילטון, שיום קודם לכן, במקצה הדירוג, אכזב את הטיפוזי, כשסיים את חלקו במקצה הדירוג כבר בחלק השני וזינק למרוץ מהמקום ה-12. בהקפות הראשונות המילטון בפרארי, שזינק על צמיגים קשים, לא הרשים את הנהגים שלפניו ולא עקף אף אחד מהם. הוא התקדם במעלה הדירוג כאשר נהגים שלפניו נכנסו להחלפות צמיגים, וזכה מן ההפקר ממכונית הבטיחות הווירטואלית, בהקפה ה-29, שאפשרה לו להחליף צמיגים ולשמור על מקום שישי. בהמשך הוא עוד עקף את עמיתו לקבוצה, שארל לקלר, וג'ורג' ראסל, לשעבר עמיתו במרצדס, במרוץ החלש ביותר שלו העונה, כדי לסיים במקום הרביעי, תוצאתו הטובה ביותר העונה, אבל עדיין רחוקה מלהרשים.

מונאקו

חמישה ימים יעברו בין סיום הגרנד פרי של סן מרינו למקצה החימום הראשון לגרנד פרי של מונאקו. בימים אלה ה-shell shocked פיאסטרי אמור היה לקבל טיפול, פסיכולוגי או אחר, שיאפשר לו להחלץ מהמצוקה. הקבוצה בוודאי ישבה איתו על שידורים חוזרים של העימות בצ'יקאן הראשון באימולה, שמהם אמור היה פיאסטרי להבין שהטעות הבסיסית שביצע היתה שנמנע מלחסום את ורסטפאן בדרך לפניה הראשונה. אמנם ראסל במרצדס איים משמאל, אבל התחרות האמיתית, הן לניצחון במרוץ והן לזכייה באליפות העולם לנהגים מתנהלת מול ורסטאפן.

פיאסטרי התמודד בהצלחה עם ורסטאפן בזינוק לגרנד פרי ערב הסעודית, כאשר ההולנדי זינק מהפול פוזישן. הזינוק של פיאסטרי היה טוב יותר, ורסטאפן לא הצליח, על אף שניסה, לחסום את דרכו של פיאסטרי אל האפקס, ונאלץ לחתוך את הפניה הראשונה, וספג עונש חמש שניות, שהעניק לפיאסטרי את הניצחון. ההתמודדות הבאה שלהם עשויה להתרחש כבר ביום ראשון הקרוב, בפניית סט. דבו, הפניה הראשונה במסלול מונטה קרלו, פניה ימנית בתחילת העלייה לעבר הקזינו של מונטה קרלו. זו פנייה שאין בה מקום לשתי מכוניות ופיאסטרי, במידה ויזנק מהפול פוזישן, יצטרך לתכנן היטב כיצד להתמודד עם ורסטאפן, במידה והשניים יזנקו בסדר זה מהשורה הראשונה.

הגרנד פרי של מונאקו, המרוץ הוותיק ביותר בסבב, נערך לראשונה ב-1929. צפוי להתנהל באופן שגרתי ביותר, כאשר הזדמנויות עקיפה הן מועטות אף מאלה באימולה. המאבק על הפול פוזישן יהיה לכן חריף כאשר הפעם ליתרונות הטכניים של מכוניות מקלארן יהיה יתרון קטן מאשר במסלולים אחרים. החלטה של הפי"א לחייב כל מכונית לבצע לפחות שתי עצירות החלפת צמיגים (במקום החלפת צמיגים אחת) נועדה להוסיף אלמנט של חוסר וודאות.

לקלר (מימין) עם אלברט נסיך מונקו, חוגג את ניצחונו במרוץ הביתי ב-2024. Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio, GettyImages
לקלר (מימין) עם אלברט נסיך מונקו, חוגג את ניצחונו במרוץ הביתי ב-2024/GettyImages, Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio

שארל לקלר זינק בשנה שעברה מהפול פוזישן למרוץ, הוביל בו לכל אורכו, וניצח כשהקדים את פיאסטרי. עבור ורסטאפן המרוץ היה פחות משגרתי, זינוק ממקום שישי, סיום במקום שישי. עד כה ורסטאפן ניצח שני מרוצים במונאקו וזינק מהפול פוזישן פעם אחת, רשימה שאינה מבריקה במיוחד, ויכולה להשתפר ביום ראשון.

גרנד פרי מונאקו

  • 24.05, 17:00 - מקצה דירוג
  • 25.05, 16:00 - מרוץ
  • עוד באותו נושא:
  • פורמולה 1

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully