וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העבריינים שהפעילו את השייח' והיקף החשדות: הצצה לתחקיר על משה חוגג

21.5.2025 / 13:00

בתכנית "זמן אמת" בכאן 11 ישודר הערב תחקיר של רוני זינגר על הניסיון להלבין הון דרך רכישת בית"ר ירושלים, כולל חשיפת הצעות למכירות לא חוקיות של כרטיסי שחקן

מתוך תחקיר "זמן אמיתי" לגבי משה חוגג/כאן 11

שייח' חמד בן ח'ליפה מאיחוד האמירויות, שהיה אמור לרכוש את בית"ר ירושלים ב-2020, הופעל על ידי גורמים עבריינים שביקשו להלבין הון דרך רכישת הקבוצה, שהיתה בבעלותו של משה חוגג. כך עולה מחשיפה של העיתונאית רוני זינגר בתוכנית "זמן אמת" (כאן 11). התחקיר של זינגר, שישודר הערב בכאן 11, הוא על עלייתו ונפילתו משה חוגג. בין השאר נחשף על ידי זינגר גם הצעות למכירות לא חוקיות של כרטיסי שחקן של שחקני בית"ר ירושלים.

בתחקיר מתייצבים מול המצלמה שלושה מהאנשים שהיו הקרובים ביותר למשה חוגג והם חושפים הכל. רועי ברוכיאל שהיה נהגו ואיש סודו, עירית ברוכיאל שהיתה העוזרת האישית שלו וערן עוקשי שהיה מנהל חשבונות ב"סינגוליריטים". עוקשי וברוכיאל תבעו את חוגג בסך 16 מיליון דולר בגין השקעה במטבעות דיגיטליים שלהם ושל בני משפחתם שלטענתם לא הוחזרה להם.

בתחקיר, כאמור, מובא גם הסיפור על השייח חמד בן ח'ליפה האמירתי שצץ יש מאין לפני חמש שנים כמי שביקש לקנות 50% מבית"ר ירושלים על פי שווי של 300 מיליון שקל. סימני השאלה באשר לשייח האנונימי צצו בתקשורת ולאחר מכן גם בהתאחדות לכדורגל. נהגו האישי של חוגג מספר כי לא ידע מי השייח' וכי גם חוגג לא ידע מיהו. בשל סימני השאלה נפתחה חקירה עבור ההתאחדות לכדורגל שנוהלה על ידי עידן ברלב, בעלים של חברת מודיעין עסקי והוא חושף בפעם הראשונה מול המצלמה מה היו מסקנות הבדיקה.

בעלי בית"ר ירושלים משה חוגג עם השיח' חמד בן ח'ליפה. האתר הרשמי של בית"ר ירושלים, אתר רשמי
בעלי בית"ר ירושלים משה חוגג עם השיח' חמד בן ח'ליפה/אתר רשמי, האתר הרשמי של בית"ר ירושלים

"מצאנו שהכל היה שואו אוף אחד גדול. בקצה המסקנה שלנו היתה חד משמעית: שייח חמד בן ח'חליפה הופעל באמצעות גורמים עברייניים כאלה ואחרים כשהמטרה בסוף היתה להכניס לישראל כספים שמקורם בפעילות לא חוקית. מטרתם היתה להלבין כספים. מדברים על גורמים עבריינים ישראלים ועבריינים בין לאומיים".

המידע שאתם מגלים עובר למשטרה?

כן

מה קרה איתו?

"צריך לשאול את משטרת ישראל".

מטעמו של חוגג נמסר בעניין זה כי מעולם לא נשאל בעניין זה לא מצד ההתאחדות לכדורגל וגם לא בחקירותיו במשטרה.

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

משה חוגג בבית המשפט הבעלים של בית"ר ירושלים. אופיר סער, מערכת וואלה
משה חוגג בבית המשפט הבעלים של בית"ר ירושלים/מערכת וואלה, אופיר סער

במסגרת התחקיר מתראיין אלי טביב, הבעלים לשעבר של בית"ר ירושלים, והוא מספר על האופן בו מכר את הקבוצה לחוגג. הוא מספר כי לא הכיר אותו קודם לכן ומתאר אותו כ"עוף מוזר" שביקש לקנות קבוצת כדורגל "אולי עבור הכרה ציבורית".

עוד מובאת בתחקיר הקלטה ובה נשמע חוגג מדבר עם אדם שהוא חייב לו כסף. בהקלטה נשמע חוגג מציע אפשרות להחזר כספי באמצעות כרטיס שחקן: "נגיד אני רוצה להוציא את הכסף? אני יודע לקנות שחקן ב25 מיליון דולר ובמקרה אתה (מצביע על בעל החוב) אתה הבעלים שלו. עזוב זה שטויות. זו לא בעיה".

רבע מיליארד דולר, זה המספר חסר התקדים שנטען שחוגג גנב ממשקיעים, חברים ובני משפחה, היקף גניבה כפי שמיוחס לחוגג גם במשטרה לא חקרו מעולם. הרכישה של בית"ר הביאה אותו גם למרכז תשומת הלב הישראלית הדבר המשיך גם כאשר ניסה למכור את הקבוצה בין היתר לשייח מאיחוד האמירויות שכאמור, התגלה כזיוף.

ב 2021 חקירה סמויה שהתנהלה נגד חוגג במשטרה הפכה לגלויה והוא נעצר בחשד לעבירות של הלבנת הון, עבירות מס, קשירת קשר לפשע, גניבה בידי מורשה קבלת דבר במרמה וכן שורה של חשדות לעבירות מין. אחרי שלוש שנים מצאה המשטרה כי יש מקום להעמיד את חוגג לדין אבל מאז הפרקליטות מדשדשת בנוגע להחלטה האם להעמיד את חוגג לדין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully