ביום רביעי הקרוב תקיים ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת דיון דחוף בפגיעה בזכויות אוהדים עם מוגבלות באצטדיוני הכדורגל בישראל - זאת לבקשת דיון שליש מחברי הועדה שהגישה ח"כ לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית), יחד עם חברי הכנסת מיכל וולדיגר, קטי שטרית, גלית דיסטל אטבריאן ומישל בוסקילה.
הדיון מתקיים בעקבות מקרה שאירע במשחק חצי גמר גביע המדינה באצטדיון בלומפילד, בו נאלץ שלום אורי טרבלסי, אוהד צעיר המתמודד עם ניוון שרירים לצפות במשחק דרך הטלפון הנייד לאחר שלא הצליח לראות את המגרש - בשל חסימת שדה הראייה על ידי אוהדים שעמדו על הכיסאות ביציע.
המקרה מצטרף לשורת תלונות מצד אוהדים בכיסאות גלגלים, אשר מוצאים עצמם שוב ושוב בעמדות נכים חסרות תכנון אמיתי, המוסתרות לעיתים על ידי שלטי פרסום, מאבטחים או הקהל העומד.
רגיל (2) 198
19:45

מ.ס אשדוד

עירוני טבריה
ההתקפה של אשדוד מוכיחה את עצמה משבוע לשבוע ונמצאת בכושר נהדר, אלא שזה לא מתורגם למספיק נקודות. טבריה קבוצה פחות טובה מאשדוד ובוודאי בחוץ תתקשה אפילו יותר. משחק שאשדוד חייבת לקחת בבית - והיא תעשה זאת
רגיל (2) 227
20:00

בית"ר ירושלים

הפועל ירושלים
אם יש קבוצה שיכולה "לעצבן" את בית"ר ירושלים בכושר הנוכחי שלה זו יריבתה העירונית, שבארבעת משחקי הדרבי האחרונים בין הקבוצות בליגה היא לא הפסידה מול בית"ר. המארחת פה בכושר אדיר ובכושר התקפי עוד יותר משכנע, אבל הפועל ירושלים תקשה עליה בכל צורה. תיקו
ח"כ סון הר-מלך מסרה: "לא ייתכן שאדם שנכנס לאצטדיון אחרי מאמץ פיזי ורגשי עצום, ייאלץ לצפות במשחק דרך מסך קטן - רק כי איש לא טרח לחשוב על כך שהקהל נוהג לעמוד במשחקים חשובים. לא מדובר בפינוק - אלא בזכות בסיסית. הגיע הזמן לשים סוף לעוול הזה."
לדיון הוזמנו נציגי ההתאחדות לכדורגל, הנהלות האצטדיונים, מינהלת הליגות, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות וארגוני ספורט ונגישות - במטרה לגבש מתווה מחייב שיבטיח ראות מלאה לאוהדים עם מוגבלות, כבר בגמר גביע המדינה הקרוב.
