היום (שלישי), התקיימו תחרויות הגמר הארצי בטניס לקבוצות ספיישל טניס, במרכז הטניס והחינוך בתל אביב, בהשתתפות ספורטאיות וספורטאים עם מוגבלויות התפתחותיות ושכליות מכל רחבי הארץ - מבאר שבע, אופקים, ירושלים, סאג'ור, ועוד. הספורטאים המשתתפים ייצגו מנעד גילאים רחב, מכיתות ד' ועד קבוצות בוגרים.
בגמר השתתפו שחקני טניס מכל רמות היכולת, בינהם גם נדב צרפתי זוכה המקום השני ברמה 4, באולימפיאדה הבינלאומית של ארגון ספיישל אולימפיקס שהתקיימה בברלין בשנת 2023, וסוניה ינושוק זוכת מדליית הזהב רמה 5, באולימפיאדת ספיישל אולימפיקס 2023 שהתקיימה בברלין.
הגמר התקיים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין מרכזי הטניס והחינוך בישראל, ארגון וראייטי, וארגון ספיישל אולימפיקס ישראל, ומהווה את נקודת השיא לפעילות השנתית של תוכנית ספיישל טניס, המתקיימת לאורך כל השנה במרכזי הטניס והחינוך ברחבי הארץ.
תחרויות הגמר מבטאות את רוח הספורט, השוויון וההכלה. הן מעניקות לכל אחת ואחד מהספורטאים המשתתפים את היכולת להתחרות בספורט האהוב עליהם, בתנאים המבטיחים תחושת הצלחה, שייכות ומסוגלות אישית. שיתוף פעולה זה מאפשר לטניסאים עם מוגבלויות שכליות והתפתחותיות להצליח ולהתקדם בטניס ומדגיש כי הספורט שייך לכולנו. מעבר לכך, הוא הופך את הטניס לכלי נגיש ומשמעותי ללמידה, לצמיחה אישית ולהעצמה. על מנת לאפשר לכל ספורטאית וספורטאי להשתתף בתחרויות על פי יכולתם האישית, התחרויות נערכו במספר מקצים: תחרויות מגרש מלא, תחרויות שלושת רבעי מגרש, מיני טניס, ותחרויות מיומנויות.
בסיום הגמר נערך טקס סיום חגיגי, במהלכו חולקו מדליות לזוכים הראשונים בכל קטגוריה, וכן מדליות השתתפות לשחקנים בתחרויות המיומנויות.
שוקי רחמן, מנהל תחום חינוך וקהילה ארצי של מרכזי הטניס והחינוך בישראל: "אני גאה בתוכנית ספיישל טניס של מרכזי הטניס והחינוך בישראל, היא דוגמה מובהקת ליכולתו של הטניס לחבר בין אנשים עם מוגבלויות, להעצים, וליצור הזדמנויות שוות להתקדמות אישית וחברתית. תחרויות הגמר שנערכו היום ממחישים כיצד ספורט, כאשר הוא נגיש, יכול להפוך לכלי משמעותי בחייהם של ספורטאים מכלל גווני החברה בישראל. התוכנית היא תוצר של שותפות רבת שנים עם ארגון ספיישל אולימפיקס ישראל וארגון וראייטי, ובזכותה הצלחנו לטפח ולשלוח טניסאים מהתוכנית לאליפויות עולם ולאולימפיאדת ספיישל אולימפיקס לייצוג ישראל. אך התחרויות הן הרבה מעבר לספורט - הן פלטפורמה ליצירת קשרים חברתיים, להקניית כלים חשובים, ולהגברת תחושת השייכות של שחקנים עם מוגבלויות. אני רוצה להודות גם לצוות המאמנים ורכזים של מרכזי הטניס והחינוך, וכמובן למרכז הטניס והחינוך תל אביב על אירוח החם של האירוע."
שרון לוי בלנגה, מנכ"לית ספיישל אולימפיקס ישראל: "אני שמחה ונרגשת לקחת חלק בשיתוף הפעולה המשמעותי הזה עם מרכזי הטניס והחינוך בישראל ועם ארגון וראייטי, אשר מאפשרים לספורטאים עם מוגבלויות לבטא את כישרונם ולהגשים את עצמם בענף הטניס. מיזמים כאלה לא רק משנים חיים, אלא מקדמים חברה ישראלית שוויונית וטובה יותר. וייתכן שמהתחרויות היום יצא השחקן או שחקנית טניס הבאים שייצגו אותנו במשחקי העולם הבאים של ספיישל אולימפיקס".
מיכל סלונים, מנהלת שיווק וגיוס משאבים של וראייטי: "הגמר שנערך היום היה מרגש במיוחד, עם למעלה מ-100 שחקנים מכל רחבי הארץ שהתכנסו במרכז הטניס והחינוך בתל אביב. השותפות הייחודית בין מרכזי הטניס והחינוך בישראל, ארגון וראייטי, וספיישל אולימפיקס ישראל, מאפשרת לנו לקדם את החזון של שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה הישראלית. מה שראינו היום על המגרש ממחיש עד כמה ספורט בכלל, וטניס בפרט, יכולים לשמש גשר חברתי חשוב וכלי שמחבר בין אנשים, יוצר תחושת שייכות, ומעניק במה שוויונית לספורטאים עם צרכים מיוחדים."
המנצחים במקצה מגרש מלא:
- מקום ראשון- עבד אל-רחמאן
- מקום שני- גלעד טרנובסקי
- מקום שלישי- אופיר גלאון
המנצחים במקצה מגרש מלא תחרותי:
- מקום ראשון- ניקיטה גלדקיך
- מקום שני משותף- יונתן אברג'יל ואיליה זייד
- מקום רביעי- מאיר אברמוב
- מקום חמישי- נדב צרפתי