וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קורעים רשתות - וגם את האמון: זו לא הדרך להכריע מאבק אליפות

13.5.2025 / 15:12

גשם השערים בטרנר ונתניה השאיר טעם רע. אם האליפות תוכרע בהפרש שערים אחרי תוצאות דומות במחזור סיום העונה, זו תהיה פגיעה בתדמית של הענף והליגה

תקציר ליגת העל: מכבי נתניה - מכבי תל אביב 6:1/ספורט1

התגובות של חובבי הכדורגל הישראלי ברשתות לאחר "פינג פונג" השערים אתמול (שני) בטרנר ובנתניה עשו לא טוב לתדמית של הכדורגל הישראלי. התחושות נעו בין אי כשרות לבין חוסר מאמץ והעדפה בנוגע לקבוצה שתזכה באליפות - בעיקר בהתאם לרצון האוהדים.

אם זה נכון או לא נכון - זו התחושה בקרב חובבי הכדורגל ביימה האחרונה. וזה הופך את האפשרות לכך שהאליפות תוכרע בהפרש שערים למסוכנת עבור תדמית הענף.

במחזור האחרון מכבי תל אביב תארח את בית"ר ירושלים, שחמישה ימים לאחר מכן תשחק בגמר גביע המדינה. הקבוצה מהבירה מגרדת סגל ממשחק למשחק כבר היום, עם יותר מדי שחקנים פצועים ועומסים. חמישה ימים לפני גמר הגביע היא לא תסכן אף שחקן.

הפועל חיפה בעונה מצוינת, אבל מי שראה את המחצית השנייה שלה נגד בית"ר ירושלים הבין שרוני לוי הוציא מהסגל הקצר הזה את המקסימום גם ברמה הפיזית. שחקנים נפלו מהרגליים, שני הבלמים סבלו מפציעות שרירים והוחלפו ושחקנים אחרים ביקשו חילוף מוקדם. אם הפועל חיפה תיראה בטרנר כמו שהיא נראתה בחצי השני נגד בית"ר ירושלים זה ייגמר רע מאוד.

שחקני מכבי תל אביב חוגגים. ברני ארדוב
שחקני מכבי תל אביב חוגגים/ברני ארדוב

מה שהיה אמש יישכח אם זה לא יחזור על עצמו. אבל אם האליפות תוכרע על הפרש שערים כי במחזור האחרון אחת הקבוצות תבקיע 7 והשניה 6 - זה יריח רע מאוד ויעניק סיום מפוקפק לדרמה אדירה על תואר האליפות.

מה אפשר לעשות? התקנון הוא לא חזות הכל. אם תהיה הסכמה של כולם, ניתן יהיה לסכם כבר עתה עם שני המועדונים שאם הקבוצות יסיימו בשוויון נקודות, יתקיים משחק אליפות ביניהן במגרש נייטרלי. כך יימנע מחזור סיום עם תוצאות של טניס ולא כדורגל. מישהו יפעל בנושא? כנראה שלא, אבל אם יהיה מחזור סיום שיריח רע כבר בקיץ ישנו את התקנון, זה תמיד עובד ככה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully