אנשי הפועל ירושלים ערכו אתמול (שני) סיור בקיבוץ ניר עוז ובאתרי הזיכרון של נרצחי הנובה. יקיר כהן, תושב המקום שחילץ את משפחתו מהתופת ב-7 באוקטובר, הוביל סיור של שעתיים בקיבוץ שנכבש וספג אבדות בלתי נתפסות, ושיחזר את היום הנורא ההוא.
באתר הרשמי של הפועל ירושלים סיפרו: "עברנו מבית למה שהיה פעם בית, שמענו את סיפורם של הנרצחים ואלה שעדיין מוחזקים בשבי. עד שלא רואים בעיניים, קשה לקלוט את גודל האסון. בסיום הודינו ליקיר על האומץ והפתיחות, והזמנו אותו להיות אורח כבוד שלנו בטדי בעונה הבאה. זיו אריה העניק לו חולצת משחק של הפועל, וחולצה נוספת עם דיוקנו של הירש גולדברג פולין ז"ל. חברי הקיבוץ הודו למועדון ולזיו אישית על המאמצים המתמשכים למען החטופים.
"משם המשכנו עצמאית למתחם הנובה. מבקרים רבים סביב, מתעטפים בשקט המצמית. ים של תמונות נרצחים וחטופים, והנה גם הירש שלנו. את היגון מילים לא יצליחו לתאר".
עוד הוסיפו: "30 מאנשי מועדון השתתפו בסיור - הנהלת הקבוצה בראשות המנכ"ל אורי שרצקי, צוות מחלקת הנוער בהובלת המנהל ליאור חוג'ה והמנהל המקצועי אמיר סופר, ומאמן הקבוצה הבוגרת זיו אריה.
"585 ימים אחרי, ועדיין 14 חטופים מקיבוץ ניר עוז נמצאים בשבי החמאס. איך אפשר. נשבענו להמשיך ולקרוא בשמותיהם עד שיחזרו הביתה: דוד קוניו, אריאל קוניו, איתן הורן, מתן צנגאוקר, פינטה נטפונג, ג'ודי ויינשטיין חגי, גדי חגי, אריה (זלמן) זלמנוביץ', תמיר אדר, עמירם קופר, יאיר יעקב, אביב אצילי, רונן אנגל ואליהו (צ'רצ'יל) מרגלית".