את הקדנציה הראשונה של פלורנטינו פרס כנשיא ריאל מדריד, רבים יזכרו בזכות הזכייה התשיעית של המועדון בליגת האליפות ב-2002, ובהרכבת "הגלקטיקוס": לואיס פיגו, רונאלדו, זינדין זידאן ודייויד בקהאם. האחרון הגיע ממנצ'סטר יונייטד בקיץ 2003, אבל בראיון ל-"CBS Sports", האנגלי הודה כי השדים האדומים מכרו אותו תחילה דווקא לברצלונה.
ב-"Beckham and Friends Live", התוכנית החדשה של "Paramount+", הכוכב האנגלי חשף את הסיפור מאחורי ההעברה שלו לקטאלנים, שבסופו של דבר קרסה. הוא טען כי בזמן שהיה בחופשה באותו קיץ, יונייטד התקשרה לבשר לו כי הם קיבלו הצעה עבורו מברצלונה, אך הוא אמר להם כי אם הוא עוזב - זה יהיה רק לריאל מדריד.
"הקבוצה שלי בספרד תמיד הייתה ריאל מדריד. החלק המצחיק בכל זה הוא שמנצ'סטר יונייטד מכרה אותי לברצלונה בתחילה", אמר בקהאם. "הם התקשרו אליי בחופשה כדי לומר לי שהם קיבלו הצעה מברצלונה. אמרתי להם שאם הם הולכים למכור אותי, הקבוצה היחידה שאליה אלך היא ריאל מדריד".
הסיפור הוזכר בעבר, שכן ז'ואן לאפורטה עצמו אישר כי הוא סגר את העברתו של בקהאם. קפטן נבחרת אנגליה לשעבר הוסיף: "הייתי בחופשה והם התקשרו כדי לומר לי את זה. תמיד חלמתי לשחק במדריד מאז שהייתי ילד. מעולם לא דמיינתי שאעזוב את מנצ'סטר יונייטד אבל אם הייתי עושה זאת, זה היה כדי לשחק במדריד. הם נאלצו לבטל את ההעברה, ויום וחצי לאחר מכן, הכל היה מוכן למעבר שלי למדריד".
בקהאם שיחק ארבע עונות עם הבלאנקוס, עד 2007, אז חצה את האוקיינוס האטלנטי ועבר לשחק בלוס אנג'לס גלקסי. במדריד הוא רשם 116 הופעות וזכה באליפות אחת ב-2006/7, ובסופרקאפ הספרדי ב-2003.