"אנחנו אחת הקבוצות הכי חזקות כאן, עם כוכב עולה שיכול להתמודד על הפודיום בדירוג הכללי. הוא נכנס ללוע הארי בלי פחד ואני מאמין שהוא מסוגל לעמוד במשימה". זהו האתגר השאפתני שמציב סילבן אדמס, הבעלים של קבוצת "ישראל פרמייר טק" בפני שמונת רוכבי קבוצתו ובראשם הרוכב הקנדי דרק ג'י שיזנקו מחר בצהריים באלבניה לאחד המירוצים החשובים בעולם - הג'ירו דה איטליה.
דבריו של אדמס שהגיע במיוחד לאלבניה יחד עם שותפו ומייסד הקבוצה רוני בר און - לעקוב מקרוב אחרי הקבוצה - משקפים את ההתקדמות שעשתה הקבוצה בשמונה השנים שחלפו מאז השתתפותה בג'ירו דה איטליה ההיסטורי בירושלים במאי 2018. אז, רוכביה רק חלמו לסיים את הגראנד טור הראשון שלהם בשלום.
הצוות המקצועי של הקבוצה משוכנע כמו סילבן , שהקנדי בן ה 27 שסיים תשיעי בטור דה פראנס בעונה שעברה מסוגל לתת פייט מול הרוכבים המובילים בג'ירו אבל מודעים למיליון המכשולים בדרך: "מבחינת יכולת וכשרון יש לו את זה" אמר אתמול הספורט דירקטור של הקבוצה, דריל אימפיי. "אבל כל כך הרבה דברים יכולים להשתבש שאפילו לא תלויים בו ב-3,400 הקילומטרים שמחכים לנו עד רומא".
הוכחה החותכת ביותר לכך הגיעה כמה דקות קודם, באימון המסכם של הקבוצה לקראת השלב בן ה 150 ק"מ שמצפה לה מחר כאשר דרק ג'י בעצמו חמק רק בקושי מבור שנפער בכביש וחסך לעצמו התרסקות מיותרת.
דרק ג'י עצמו לא התרגש מהצפיות אבל הבהיר כיצד הוא מתייחס לאתגר : "אם אתן הכל ולא אעשה שגיאות, לא יהיו לי חרטות בסיום גם אם אסיים 'רק' בטופ 10".
סילבן אדמס: "במיוחד בזמנים הסוערים העוברים על כולנו , מול גלי האנטישמיות, כאשר המיעוט הקולני, השונא והחשוך משמיץ את מדינתנו בצורה כה קשה - חשוב מתמיד לשאת את שמה של ישראל בגאווה אל מול הרוב הדומם שתומך בנו כולל מאות מיליונים של אוהדי אופניים ברחבי העולם שיצפו בנו".
נראה שאלבניה, המוסלמית, שייכת לצד האוהד, לפחות אם לשפוט למראה התייחסות האלבנים לקבוצה. אתמול התקבלה הקבוצה באהדה ובקריאות עידוד כשבטקס הפתיחה הרשמי בבירה טירנה.
קטע הפתיחה מחר צפוי להסתיים בספרינט בבירה טירנה אבל בשבת צפוי להיות רגע המבחן החשוב הראשון לדרק ג'י - קטע נגד שעון בן 13 ק"מ שבו תהיה לו הזדמנות להשיג תוצאה איכותית מול הרוכבים הטובים בטור.