משחק העונה אמש (שני) המחיש לי מה שהרגשתי לכל אורך העונה: שתי הקבוצות שוות ברמתן, שתי הקבוצות הן לא אלופות אמיתיות ביכולת ושתיהן לא לקחו את הסיכונים כדי לנצח.
אם לאזטיץ' מכניס את ערן זהבי בדקה ה-84, אחרי שדור תורג'מן לא מורגש לכל אורך המשחק, זה סימן שלא היה לו את האומץ להכריע את ההתמודדות. כנראה שתיקו הספיק לשני המאמנים ובגלל זה ראינו מחצית שנייה מאופקת, עם מצבים פה ושם ובלי יוזמות מיותרות.
מכבי תל אביב ובאר שבע לא מספיק טובות בשביל להאפיל זו על זו, ולכן אנחנו רואים שוויון לאורך כל העונה. ההבדל הגדול, לטעמי, בקבוצות, הוא המאמן. אלונה ברקת זיהתה בתחילת העונה את היכולת של רן קוז'וך, ומנגד ז'ארקו לאזטיץ' לא מצליח לייצר מומנטום או קבוצה דורסת. אמש, מכבי תל אביב פשוט לא הייתה מספיק טובה.
במחצית הראשונה ראינו משחק טוב מאוד, קצב נהדר ומצבים ליד השערים. במחצית השנייה לאזטיץ' קפא על הקווים, עשה חילופים לא נכונים ומאוחרים ובאר שבע הייתה עדיפה. אם תשאלו אותי את מי אני מעדיף, באר שבע קבוצה מאומנת יותר, הזרים שלה יותר דומיננטיים, ואם מגיע למישהו לזכות בתואר, זה לה. מכבי תל אביב השנה לא מספיק טובה, אבל כפי שאתם יודעים, בכדורגל אין מגיע. הגענו לישורת האחרונה וזה הזמן לראות למי יש עצבים חזקים יותר.
למזלה של באר שבע, קאנגווה חזר בזמן, היה הטוב במגרש ואם ימשיך ביכולת הזאת במשחקים הבאים, אין לי ספק שהיא תזכה באליפות. הזמבי הוא איש המפתח של באר שבע, נחלש בחודש האחרון, אבל אתמול ראינו את היכולות שלו, וייאמר לזכותו שלקח את המשחק עליו. אמנם זה לא הספיק לשלוש נקודות, אבל זה היה משחק מצוין שלו. מנגד, פרץ וקניקובסקי היו בינוניים, תורג'מן לא הורגש והיחידי שסיפק את הסחורה היה רוי רביבו.
לסיכום, מדובר במשחק שמשקף את כל העונה, שוויון ברמת הקבוצות, אווירה נהדרת, קצב מצוין אבל אין לנו שובר שוויון.
רגיל (3) 80
19:00

אסטוניה

מולדובה
החלשות ביותר בבית של ישראל נפגשות לדו קרב תחתית, במפגש הקודם ביניהן הפתיעה אסטוניה וניצחה במגרשה של מולדובה. מדובר בשתי נבחרות מוגבלות מאוד מבחינה התקפית ולכן ההערכה היא לתיקו דל בשערים.
יתרון (3) 137
20:00

מכבי תל אביב
(2+)

ברצלונה
אחרי הניצחון בדרבי היורוליג והפתיחה הטובה בליגה בישראל, מכבי תל אביב חייבת להמשיך ולנצח קבוצה שכרגע ממש לא בכושר.
יתרון (3) 212
21:45

איטליה

ישראל
(1+)
פערי הכוחות בין הנבחרות ברורים. יחד עם זאת התחושה היא שהנבחרת לקחה את התבוסה לנורבגיה בצורה די קשה ויודעת שהיא צריכה איכשהו לתקן. המשחק נגד נורבגיה היה באמת רע, נגד האיטלקים זה ייראה אחרת. ישראל לא מפסידה
יתרון (3) 213
21:45

איטליה

ישראל
(2+)
ישראל שיחקה גרוע מול נורבגיה. איטליה התקשתה מאוד במשחק החוץ בבודפשט מול ישראל, אבל כמו שההגנה הישראלית נראית, איטליה יכולה להביס.
רגיל (3) 255
21:45

טורקיה

גיאורגיה
טורקיה מגיעה אחרי שהביסה בקלות את בולגריה בעוד הגיאורגים התקשו נגד ספרד אבל הפסידו באופן מינימלי. באיזושהי דרך אפשר לראות את המשחק הזה לא מתחבר לשתי הנבחרות שפשוט יקשו אחת על השנייה. תיקו
יתרון (4) 255
21:30

ולנסיה

הפועל תל אביב
אחרי ההפסד בדרבי, יש להפועל תל אביב משחק מאוד קשה מול ולנסיה שתחפש נקמה אחרי ההפסד בחצי גמר היורוקאפ. ולנסיה קבוצה טובה ובביתה מועמדת לנצח.
עוד נקודה לסיום על פיטורי ברק בכר וגל אלברמן ממכבי חיפה. מעניין מאוד איזו החלטה ייקח יענקל'ה שחר במינוי המאמן והמנהל המקצועי בקבוצה. לי נראה שיילך על זרים, מהסיבה הברורה שרוני לוי, האיש שמוזכר לרשת את בכר, לא אהוד על ידי הקהל. עם כל הכבוד לשחר, הוא גם צריך לרצות את האוהדים שהתאכזבו מאוד בשנתיים האחרונות. אין לי ספק שמכבי חיפה לא אמיצה מדי לצאת מהקופסה ולהביא את שרון מימר או ברק יצחקי.


