הרבה גבות הורמו אתמול (ראשון) כאשר מכבי חיפה הודיעה על פיטוריו של ברק בכר שלושה מחזורים לסיום העונה, אלא שכעת מתברר שמאחורי הקלעים התרחשה דרמה לא קטנה בכלל. אחרי משחק הדרבי שהסתיים בתבוסה צורבת 5:1, החליט יעקב שחר באופן סופי כי בכר לא יהיה מאמן הקבוצה בעונה הבאה.
הבעלים החליט כמה שבועות קודם לכן שהוא ייפרד מהמנהל המקצועי גל אלברמן וזה לא ימשיך לעונה נוספת, אך התלבט בנוגע לבכר. מאז ההפסד הביתי להפועל באר שבע משהו התערער אצל שחר, וזה כבר החל לחשוב שאולי עדיף יהיה להיפרד מבכר בתום העונה למרות חוזהו. הדרבי הכריע עבור הבעלים.
בבוקר שאחרי הדרבי, הגיע בכר והעביר את האימון כרגיל. רק לאחר מכן הגיעה השיחה משחר והמנכ"ל איציק עובדיה, בה נאמר לבכר שהוחלט לפטרו. מיד לאחר מכן עדכן המאמן את סוכנו דודו דהאן בנעשה וזה שוחח עם הבעלים ועם המנכ"ל בטענה כי הוא אינו מבין מדוע הפיטורים הם מיידים ומדוע לא להמתין עד תום העונה.
לאחר אותה שיחה הבהירו אנשי חיפה לדהאן כי ישמחו שבכר יישאר המאמן עד תום העונה, אך הוא יצטרך לדעת שהקבוצה תוציא הודעה על אי המשך ההתקשרות בתום העונה והתחלת החיפושים אחר מאמן אחר.
בכר שלא היה מודע כלל לשיחה בין דהאן לאנשי המועדון, שמע מהסוכן כי בחיפה מעוניינים שיישאר עד תום העונה, אך לא ימשיך בעונה הבאה ובשלב זה לאחר שכבר התבשר על פיטוריו, החליט בעצמו לבקש שלא להמשיך גם עד סוף העונה בסיטואציה הזו, ואכן להחיל את הפיטורים באופן מיידי.