בסיום התבוסה הכואבת 5:1 בדרבי אמש (שבת), מאות אוהדי מכבי חיפה חיכו מחוץ לסמי עופר לשחקני ואנשי הקבוצה. האוהדים התפזרו בין שתי היציאות מחדרי ההלבשה. לפי העדויות, ביציאה הרגילה כוחות האבטחה ליוו את השחקנים החוצה ומנעו חיכוכים.
בזמן הזה, ליאור רפאלוב ודולב חזיזה עשו את דרכם החוצה, ואז בקבוצה הבינו שמאות אוהדים אחרים נמצאים ביציאה הצפונית של האצטדיון ומחכים שמישהו יגיע לדבר איתם. לאחר התייעצות קצרה, הוחלט שהקפטן רפאלוב, ביחד עם חזיזה, מחמוד ג'אבר ועבדולאי סק - שעדיין לא עזבו את המתחם - ייצאו ביחד עם מנהל הקבוצה גיל אופק והמנהל המקצועי גל אלברמן. המטרה הייתה לשוחח עם האוהדים המתוסכלים.
מיד לאחר שיצאו, השחקנים ואנשי הקבוצה החלו לספוג קללות קשות. גל אלברמן ספג מטר של עלבונות - בין היתר זכר לימיו במכבי תל אביב - וגם ג'אבר חטף קללות מרובות. כשהבינו את הלך הרוח, נציגי הקבוצה נכנסו בחזרה לאצטדיון כדי לא להגיע למצב של עימות. ליאור רפאלוב ניסה לשוחח עם האוהדים, אך אלו אמרו לו: "לא אתה זה שצריך לדבר איתנו, ההנהלה ובכר צריכים לבוא ולדבר איתנו". האוהדים המשיכו לקלל בחוץ ואף קראו: "לא רוצים את שחר בחיפה".
"הבנו שהם רוצים לדבר איתנו, אז כיבדנו את זה כי זה מגיע להם", אמר גורם במועדון, "אבל מסתבר שרצו רק לפרוק ולקלל. הכעס של האוהדים מוצדק".
המשחקים שנותרו למכבי חיפה:
הפועל באר שבע (חוץ)
מכבי תל אביב (בית)
מכבי נתניה (חוץ)