1. הלם. זו המילה היחידה שבה אפשר לתאר את התחושות במכבי חיפה אחרי התבוסה הכואבת 5:1 להפועל חיפה בדרבי. הירוקים הגיעו למשחק דווקא בתחושות טובות כאשר ורצו לרשום לראשונה העונה ניצחון שלישי ברציפות בליגה. ברק בכר החליט לעלות עם אותו הרכב שפתח בניצחון על בית"ר ירושלים בטדי ובדקות הראשונות של המשחק בקבוצה עוד היו בטוחים שהם הולכים לייצר המשכיות. "דווקא ההתחלה הייתה טובה. היינו דומיננטיים, הגענו למצבים - אבל השער הראשון שלהם הפך הכל", העיד שחקן בקבוצה.
בחיפה השמיעו ביקורות רבות על השחקנים ועל הצוות המקצועי, ובראשו המאמן ברק בכר. "המשחק הזה הוא סיכום טוב לעונה שלנו", מודה שחקן בקבוצה. "לא הצלחנו לייצר רצף טוב כל העונה והיינו רכים, אתמול זה בא לביטוי בכל רגע במגרש".
בחיפה כעסו על הרכות שהציגו ובאו בביקורת למאמן על כך שהקבוצה הגיעה ללחוץ גבוה אך נותרה מופקרת במרכז השדה ובהגנה. "כל התקפה של הפועל חיפה הסתיימה בגול", אמר גורם במועדון. "זה רגע שפל של המועדון. רפאלוב אמר בצדק שזה כתם. זה לא משהו שאפשר להגיד 'טוב, קרה' ולעבור הלאה. לאחרונה כבר היה מורגש שמתערער מעמדו של ברק, אבל עכשיו זה נראה רע בהרבה בנוגע לעונה הבאה. למרות שיש הרבה אנשים במועדון שחושבים וגם אמרו ליענקל'ה שברק צריך להישאר".
גם השחקנים ספגו ביקורות חריפות. "אולי באמת צריך לעשות פה מהפכה", אמר אותו גורם. "יש פה שחקנים שהביאו במיליונים ומתפרקים כל כך בקלות. תצטרך להיות מחשבה רצינית בנוגע לעונה הבאה". מי שקיבל הזדמנות בשל הפציעה של קני סייף הוא ויטל אנסימבה, שבסיום ספג ביקורת חריפה על היכולת שלו במשחק. גם שריף כיוף, אולכסנדר סירוטה ועבודלאי סק היו על הכוונת. "אי אפשר להיות כל כך חשופים ורכים", אמרו בקבוצה. "כל בעיטה לשער נגמרה ברשת. אי אפשר לנצח משחקים ככה. האמת היא שאין אף שחקן בהרכב שאפשר לציין שהיה אפילו סביר במשחק הזה".
בחיפה מצאו נקודות אור רק בדמות המחליפים, בעיקר ליאור רפאלוב, דולב חזיזה וכובש השער המצמק גיא מלמד. יחד עם זאת, גם כאן תהו בקבוצה מדוע השלושה נותרו על הספסל, והמשיכו לבקר את בכר.
2. עם שריקת הסיום ירדו לא מעט משחקני מכבי חיפה ישירות לחדר ההלבשה. מי ששמו לב לכך היו רפאלוב וחזיזה שמיהרו לקרוא לשחקנים לעלות חזרה אל כר הדשא ולגשת לקהל ביציע הצפוני. מי שירד ראשון לחדר ההלבשה הוא דיא סבע, אך בחיפה יודעים שלאור כל הסיטואציה המורכבת של השחקן הוא לא תמיד מגיע אחרי משחקים אל הקהל, ולא היה מדובר במשהו חריג. השחקנים הגיעו לקהל ושמעו בוז מהדהד, כשהאוהדים אף שרו להם "תורידו את החולצות" בטענה שהם לא ראויים ללבוש את המדים הירוקים.
עלי מוחמד שמשמש כקפטן במשחקים האחרונים בהם רפאלוב על הספסל, ניגש קרוב אל הקהל וביקש מהם סליחה בשם הקבוצה. השחקנים נשארו עוד כמה דקות עומדים במקומותיהם וסופגים את הבוז והקללות שנשמעו מהיציע. "הקהל זועם בצדק", קבע גורם בקבוצה. "ביישנו קודם כל את עצמנו וגם את האוהדים והמועדון. בחיים לא דמיינתי בכלל תסריט של משחק כזה. זו חותמת לעונה נוראית שלנו שהתחילה מול סבאח בנקודת שפל ומסתיימת בנקודת השפל הכי גדולה שאפשר לדמיין".
3. כעת במכבי חיפה יצטרכו להרים את עצמם לקראת שלושת המשחקים שנותרו עד תום העונה. כבר במשחק הבא מול הפועל באר שבע ברק בכר יצטרך להוסיף לרשימת החיסורים שלו גם את מחמוד ג'אבר ועלי מוחמד שייעדרו בשל צבירת כרטיסים צהובים. הפציעה של איתן אזולאי מותירה את בכר ללא אף אחד מהשחקנים שזכו לקרדיט העונה ממנו בעמדות אלו. ליאם חרמש או עמית ארזי צפויים לפתוח בהרכב מול באר שבע בשל החיסורים, לצד ליאור רפאלוב שצפוי להיכנס להרכב על חשבון אחד מהמוצהבים.
"אסור לנו להתבזות עוד יותר", מזהיר שחקן בקבוצה. "נגיע לכל המשחקים שנותרו ולמשחק הקרוב נחושים לתקן במעט את הרושם של מה שקרה בדרבי".
"ברור שתהיה פה עבודה בקיץ, אבל כרגע יש עוד שלושה משחקים להוכיח את עצמנו", אומר ברק בכר. "בשבוע שעבר חלק מהשחקנים הוכיחו שמגיע להם להיות פה עונה הבאה והיום חלק הוכיחו שלא מגיע להם. בסוף העונה נצטרך לקבל החלטות".