מכבי חיפה עברה הערב (שבת) את אחת ההשפלות הגדולות בתולדותיה בדרבי מול יריבה העירונית הפועל חיפה, כשכבר בפתיחת המחצית השנייה נקלעה לפיגור 5:0. אחרי מחצית ראשונה שבה הירוקים ספגו שלושה שערים, כבר ב-7 הדקות הראשונות של המחצית השנייה מכבי חיפה ספגה עוד שני שערים ובסופו של דבר הפסידה 5:1 בדרבי.
לראשונה העונה, ולראשונה בתקופתו במכבי חיפה, חלק מהאוהדים של מכבי חיפה כבר החלו לקרוא "תתפטר" לעבר ברק בכר, המאמן שהצעיד את המועדון לשלוש אליפויות, אך העונה הוא והצוות המקצועי סופגים ביקורת חריפה. אחרי המשחק מאות אוהדים של מכבי חיפה חיכו מחוץ לאיצטדיון לשחקנים ואנשי הקבוצה.
ליאור רפאלוב אמר בסיום: "אני באופן אישי מאוד כעסתי, כשאתה מפסיד ככה ונראה ככה אתה ראוי ללכת לקהל ולשמוע את הקהל ולשמוע כמה הוא מאוכזב. כילד שגדל במועדון בקרית אליעזר, זה כתם. כתם למועדון ולקהל. אני מבין את הכעס והאכזבה. אין לי תחושה שיש פה שחקנים שלא נלחמו, זה לא נכון. אבל להפסיד בבית 5:1 בדרבי, עם אצטדיון מלא, וקהל שדוחף אותך, זה מאוד קשה".
יתרון (6) 36
13:15

הפועל חולון

מכבי רמת גן
(7+)
חולון נראתה לא טוב מול גליל עליון למרות הניצחון, כשהיא עדיין זוכרת את התבוסה למכבי. רמת גן אחרי ניצחון מרשים על נס ציונה, ורוצה להמשיך במומנטום. יהיה לה קשה לנצח, אבל הליין גבוה מדי
רגיל (6) 64
15:00

מ.ס. כפר קאסם

עירוני מודיעין
המארחת מגיעה עם הרבה ביטחון אחרי ניצחון חשוב בחוץ על הפועל ר"ג. האורחת היא אחת מקבוצות החוץ החלשות בליגה. כפר קאסם תדע לשמור על המומנטום ולנצח גם כאן
רפאלוב הוסיף: "המילים הבודדות שאמרתי בחדר ההלבשה זה שכל אחד יסתכל על עצמו ולא יחפש את האשם. אנחנו עוברים עונה קשה, נעשה סיכומים בסוף. עם כל הכאב של היום, יש עוד משחקים וננסה להרים את החבר'ה ולסיים את העונה בצורה היפה ביותר.
"כולנו יחד. יש הרכב שמתחיל, והרכב שמסיים. לא מאמין בשחקני ספסל. מבחינתנו מקום שלישי או רביעי זה לא משנה. יש פה הזדמנות לתת לשחקני הנוער הזדמנות ולראות אם אפשר לבנות עליהם לעונה הבאה.
"אני לא נכנס לשאלות על הסגל לעונה הבאה. ברור שאנחנו לא סיפקנו את הצורה, תראה איפה אנחנו נמצאים, אי אפשר לייפות את העניינים. אי אפשר להפיל את הכל על ברק. אנחנו צריכים להיראות טוב יותר. אפשר לנתח את המשחק מקצועית, ואפשר לראות טעויות והקבוצה נענשת. אני לגמרי מבין את הקהל, אני מאוד מתבייש מאיך שהופענו היום. ננסה להרים את הראש עד סוף העונה.
"עם כל הכאב אחרי המשחק של היום, אפשר להפיק דברים לקראת העונה הבאה. יש פה שחקנים שצריכים להוכיח את עצמם.
"כולנו מתביישים, אני לא מכיר שחקן שלא רוצה או מוריד רגל מהגז. היה יום פחות טוב להרבה שחקני מפתח שלנו, ולכן זו התוצאה".
על עתידו: "קשוח לדבר על דברים כאלה. נסיק את המסקנות בסוף העונה, ניקח החלטה טובה. אני יודע מה אני רוצה, ההנהלה יודעת מה אני רוצה, הצוות המקצועי יודע מה אני רוצה. כרגע הדברים די פתוחים. אבל אחרי לילה כזה, קשה לי לחשוב על העונה הבאה".


