לאחר המחזור האחרון, שבו הפער בין הפועל חיפה לבית"ר ירושלים גדל לשמונה נקודות, עושה רושם שבמועדון האדום מבינים שהסיכוי להשיג כרטיס לאירופה הולך ומתפוגג. על רקע זה, ישנם גורמים במועדון הסבורים שיש להאיץ את ההכנות לעונה הבאה - ובראש סדר העדיפויות עומד נושא המאמן.
רוני לוי, שרשם שנתיים מוצלחות בהפועל חיפה (ועוד חצי עונה קודמת בה השאיר את הקבוצה בליגה וסיים במקום השביעי), אינו מחזיק בחוזה לעונה הבאה. למרות שמהצדדים נשמעו מסרים על רצון להמשך ההתקשרות - מתברר כי עד כה לא החלו מגעים רשמיים בנוגע להארכת החוזה.
יואב כץ צפוי לנהל את המו"מ מול סוכנו של לוי, אבי נמני, אך למעט שיחות כלליות בשלב זה - טרם התקיים מו"מ מעשי. גורמים בקבוצה ציינו כי לוי אינו ממתין באופן פסיבי להצעה מכץ, אלא פתוח גם להצעות ממועדונים אחרים, ואף שוקל תרחיש בו יתחיל את העונה הבאה ללא קבוצה - למרות רצונו הברור להמשיך בחיפה ולהוביל את המשך קו ההתקדמות של המועדון.
בין הדרישות המרכזיות שצפוי לוי להעלות - תנאים מקצועיים נלווים שעד כה התקשה להשיג, וכעת יבקש לעגן בחוזה. בין היתר: וטו על בחירת סוג מחנה האימונים, אפשרות לקיום אימונים כפולים, שיפור תנאי הלינה לפני משחקים חשובים, תוספת מעסים בעת עומסים ועוד.
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
מי שמודאגים מהחסבת הם גם שחקני הקבוצה שמחוברים מאוד למאמן "זו תהיה טעות קשה אם רוני לא ימשיך", אמר שחקן בכיר בחיפה, "כבר נוצר חיבור. אם המועדון רוצה לעשות קפיצת מדרגה נוספת - הוא צריך לשמור על השלד הקיים, לחזק אותו, וכמובן להשאיר את רוני".
לצד אי-הוודאות סביב המאמן, במועדון ממשיכים לגבש את הסגל לעונה הבאה. יואב ג'רפי קיבל הצעה לחוזה חדש, אך נכון לעכשיו אין הסכמות. לנוכח האפשרות שג'רפי יעבור למכבי תל אביב, הוזכר שמו של רועי משפתי כאופציה משמעותית להחליפו.


