לפני המפגש מול בני סכנין, מאמן בית"ר ירושלים ברק יצחקי הרגיש צורך לשוחח עם עומר אצילי ולהסביר לו למה הוא מחליט לפתוח בלעדיו. מי שמכיר את אצילי, מסבירים בבית"ר, יודע בוודאות ששום שיחה לא באמת יכולה להשביע את רצון השחקן כשהוא מבין שהוא יהיה על הספסל, בטח במשחק מכריע כל כך. יצחקי מחזיק מאוד מאצילי, אך חשב שבמשחק כזה הוא יצטרך יותר מהירות בצדדים ובמקביל לא רצה להעמיס על השחקן לאור לוח הזמנים העמוס שצפוי לקבוצה בתקופה הקרובה.
אבל במחצית יצחקי הבין שעם יתרון מספרי, אצילי יכול להכריע במהלך אחד וזה אכן מה שקרה. "לאורך כל מסע השכנוע של בית"ר, הם הבטיחו לעומר שהוא יחווה רגעים גדולים בעונות הקרובות", מספר גורם המעורה במגעים שהתקיימו עם אצילי. "בסוף עומר הרגיש שבאמת הוא יוכל להוביל את בית"ר עוד צעד קדימה. אני בטוח שהוא הגיע בשביל רגעים כאלה".
בבית"ר התמוגגו משחקן הרכש, שממשיך לפרוע שטרות. "כיף שיש איתך בקבוצה שחקן כמו עומר", הסביר אחד מחבריו לקבוצה. "אתה יודע שאם תעביר אליו את הכדור, יש סיכוי טוב שיקרה משהו מסוכן".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
כשאצילי הוזכר כמועמד לבית"ר, לא מעט פרשנים תהו איך השילוב שלו עם ירדן שועה ייראה והאם הקפטן של בית"ר יוכל להכיל כוכב בסדר גודל של אצילי לצידו. אבל מהרגע הראשון, שועה הראה שהוא התבגר ושהוא מתכוון לנצל את העובדה שאצילי לצידו כדי לרשום הישגים.
אתמול שועה לא הצליח להתעלות במחצית הראשונה, אך במחצית השנייה רשם שלושה רגעי קסם והוביל את קבוצתו לניצחון. בבית"ר הרעיפו מחמאות על שועה, בייחוד על הבישול בראבונה בשער השלישי. יצחקי אף סיפר בסוף המשחק, שאמר לשועה עם הירידה מהמגרש ש"רק משוגע" יכול לרשום בישול כזה.


