בית"ר ירושלים מגיעה ל"מאני טיים" של העונה ומחר סוף סוף יתקיים משחק רבע גמר גביע המדינה נגד בני סכנין בפתח תקוה (חמישי, 20:30). במועדון אמרו אתמול עם חיוך: "חשבנו שהמשחק הזה לא יגיע, מדהים שלא קיבלנו טכני אך נדע לנצח על המגרש ולעלות לחצי הגמר, אנחנו קבוצה יותר טובה ועם הקהל שלנו נעשה את זה".
היום המאמן ברק יצחקי ערך מסיבת עיתונאים ובה אמר: "היו הרבה דיבורים על המשחק הזה, אבל בסוף סכנין מגיעה אחרי ניצחון חשוב מבחינתה, וזה משחק גביע. זה משחק אחד שאנחנו צריכים להגיע אליו בשיא המוכנות, אנחנו לא צריכים להסתכל על המיקום שלנו ושלהם בליגה, הסיטואציה שונה. במשחק אחד, במשחק גביע, היתרונות האלה נעלמים. אם לא נביא את הדברים שאנחנו צריכים ויודעים לעשות בדרך כלל בכל משחק, אנחנו יכולים להקשות על עצמנו. יש לסכנין שחקנים טובים שיודעים לשחק כדורגל, לכן משחק מאוד משמעותי וקשה לפנינו".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
יתרון (5) 245
21:30

אוקלהומה סיטי

סן אנטוניו ספרס
(9.5+)
אוקלהומה לא הפסידה יותר מדי העונה אבל למשחק הכריסמס הזה היא מגיעה מול סן אנטוניו לה הפסידה פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים. בבית אוקלהומה לא תפסיד שוב ותספק לקהל הביתי שלה ניצחון בדו ספרתי
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
יצחקי הוסיף: "סכנין החתימה מאמן חדש, ראיתי את שני המשחקים האחרונים שלה. הם אמנם שיחקו בצורה שונה נגד הפועל ירושלים ובצורה שונה נגד טבריה, עם מערכים שונים וסגנון טיפה שונה. נצטרך להחזיק בכדור כמה שיותר, ונצטרך לחכות לרגעים הנכונים כדי לתקוף. מבחינתי זה הולך להיות משחק סופר משמעותי וסופר קשה".
המאמן המשיך: "בגלל שבגביע יכולים להיות הארכה ופנדלים, ההכנה היא טיפה שונה, ממש טיפה. אנחנו רוצים להכריע את המשחק כבר ב-90 דקות, אבל מולנו עומדת קבוצה שתקשה עלינו, ותרצה לבוא ולעלות לחצי הגמר. זה מעמד מחייב ומרגש בכדורגל הישראלי. ההכנה כמעט זהה, פרט לזה שאנחנו יכולים לקחת בחשבון את ההארכה והבעיטות הכרעה.
"אני ועוד מספר שחקנים כאן שיתפנו את השחקנים שלא התמודדו במעמד הזה בתחושות כדי להחדיר להם כמה המפעל הזה מיוחד ויוקרתי. זה המפעל השני בחשיבותו, אבל זה מעמד מאוד מחייב. תמיד בשלבים האלה המגרשים מלאים וזו חוויה שצריך לחוות. לשמחתי יצא לי לזכות בגביעים, אז אני מקווה שנעשה את הצעד הזה, נעבור את סכנין ונחלום יותר רחוק".


