מכבי תל אביב הגיעה אמש (יום שני) לבירת הנגב בתקווה לשוב לפיסגה, אבל ספק אם עלה בראשה התסריט שבו תסיים את המחצית הראשונה ביתרון מוחץ של 0:3. התסריט הפך לעובדה, והוביל את האלופה לניצחון 1:3 ששכרו בצידו: מקום ראשון בטבלת ליגת העל.
לא פשוט לנצח את הפועל באר שבע במגרשה, ואמנם עד אתמול היא הוכיחה שבייתה הוא מבצרה. אולם הכדורגל הוא משחק של טעויות ושל ניצול טעויות, ודווקא במשחקה הכל כך חשוב, ביצעה הפועל שלוש טעויות שעלו לה בהפסד צורב. אין בכך כדי להוריד במאום מהישגה המצוין של הקבוצה הצהובה, שכן גם צריך לדעת כיצד מנצלים את חולשת היריבה, כדי לשוב לתל אביב עם שלוש הנקודות היקרות.
טעות מספר 1. הלדר לופס, מגינה השמאלי של באר שבע, בגבו למגרש, מסר בנגיחה כדור, בתקווה שיגיע לשוערו ניב אליאסי. אלא שהכדור היה חלש, מה גם שלופס ניצב במרחק ניכר מהשער. על המציאה עט אושר דוידה, שבישל לחברו פטאצ'י את ה- 0:1. מרגע זה ואילך איבד לופס את ביטחונו, והתקשה מאד לבצע את המהלכים הטובים והמוכרים שלו העונה. המסירות לאחור הפכו בשנים האחרונות ל"מכת מדינה" (ולא רק בישראל), וגרמו לא פעם לספיגת שערים מיותרים. מוזר שהתופעה נמשכת ,ומעטים, אם בכלל, למדו את הלקח.
טעות מספר 2. גיא מזרחי, מגינה הימני של הפועל, שנמצא בעמדה קידמית, פגע מאחור בפטאצ'י, פגיעה שחייבה הוצאת כרטיס אדום. העבירה הייתה מיותרת והיא התבצעה יחסית רחוק משערה של באר-שבע. במצב זה, שבו נאלצה להישאר רק עם תשעה שחקני שדה, כבר קשה מאד לנצח את האלופה.
טעות מספר 3. השוער המקומי, ניב אליאסי, בחן כדור שהוגבה לעבר שערו, והחל בהרמת יד, אך חזר בו מכך מיידית, כנראה במחשבה שהכדור יצא לחוץ. מי שחשב אחרת היה דור פרץ, שבניתור עוצמתי נגח את ה- 0:2.
השער השלישי היה רק שאלה של זמן. דוידה כולו אושר, וביכולת מצוינת, טס באגפו הימני, ומסירת הרוחב שלו מצאה פעם נוספת את פטאצ'י, בדרך ל- 0:3.
מכבי תל אביב "היכתה בברזל" בעודו חם, ובסיומן של 45 הדקות הראשונות, היה ברור שניצחונה לא יוטל בספק. כל השלושה, דוידה, פרץ ופטאצ'י ראויים לציון, וכבר נאמר לא פעם, שהחוכמה הגדולה היא להצטיין במשחקים גדולים. לתפיסת המקום הראשון בטבלה יש גם אפקט מנטלי-מוראלי משמעותי, במיוחד כשהמפגש הבא בין השתיים יהיה באצטדיון בלומפילד.
אם הצהובים שואבים, ובצדק, ביטחון רב מניצחונם בטרנר, השאלה הגדולה היא, האם הפועל באר שבע תוכל להתגבר על הפסד הבית הראשון שספגה העונה בליגת העל. ההפסד חשף לפתע מישגים קשים בהגנה ואת חולשת ההתקפה. אולי היא תיראה בחיוב את ההתעוררות שהפגינה במחצית השיניה, בניסיונה לשחק על הכבוד, אך השער הנפלא שהבקיע קינגס קאנגווה, בדקה ה- 48, לא מנע את ההפסד, ובוודאי לא גרע משמחת הניצחון של מכבי תל אביב. כי כידוע, כל אלופה מרגישה הכי נוח כאשר היא מביטה מלמעלה על כולן. את המאמר הזה כתבתי היום, ה- 1 באפריל, אבל זו אינה מתיחה וכל כולו אמת לאמיתה.