וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשטרה עצרה את הכרוז של בני סכנין על עבירות הסתה

26.2.2025 / 7:22

המשטרה פשטה על ביתו של סעיד חסאנין ששיבח את החמאס ואת נסראללה, והוא יובא בפני שופט להארכת מעצר: "כינה את צה"ל צבא הכיבוש"

קוויק: הדובר של סכנין משבח את חמאס/ללא קרדיט

סעיד חסאנין, הכרוז של קבוצת הכדורגל בני סכנין, בן 62 משפרעם, נעצר הלילה (רביעי) בחשד לעבירת הסתה, לאחר ש"הביע דברי שבח והלל לחמאס וכינה את צה"ל 'צבא הכיבוש, צבא האויב'", נמסר מהמשטרה. החשוד יובא במהלך היום לדיון הארכת מעצר בבית המשפט.

מהמשטרה נמסר: "במסגרת הדברים שנשא, הביע דברי שבח והלל לארגון הטרור 'חמאס' וכן התבטא כנגד צה"ל ומדינת ישראל תוך שהוא משמיע התבטאויות כמו "צבא הכיבוש, צבא האויב", "ישנם חלשי נפש שמצטרפים לשורות הצבא ומשרתים את צבא האויב".

מיד עם קבלת הדיווחים נפתחה במחוז הצפוני חקירה ולאחר איסוף ממצאים ובחינתם יחד עם הגורמים הרלוונטיים הוחלט כי יש בדברים שאמר חשד לעבירת הסתה.

בתוך כך, פשטו הלילה שוטרי המחוז הצפוני על ביתו של החשוד ועצרו אותו לחקירה בתחנת המשטרה ובהמשך יובא החשוד לבית המשפט לדיון בבקשת המשטרה להאריך מעצרו.

סעיד חסאנין, כרוז בני סכנין. אודי ציטיאט
ובסכנין טענו ש"דבריו הוצאו מהקשרם". סעיד חסאנין/אודי ציטיאט

סערת ההתבטאויות של כרוז בני סכנין סעיד חסאנין עוררה סערה ביומיים האחרונים, כאשר עם הזמן התגלו עוד ועוד פרטים אודות דעותיו הקיצוניות. בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב', חשפו אתמול (שלישי) כי מלבד דברי הרהב והשבח לחמאס, חסנין גם התבטא בעבר הלא רחוק בדברי הערצה לחסן נסראללה.

בקטע וידאו שפורסם בתוכנית, נשמע חסנין אומר שלושה לאחר חיסולו של נסראללה: "הוא לא היה יכול למות בדרך אחרת. הוא ביקש למות מות קדושים, וקיבל זאת. הוא אמר הרבה פעמים 'אני עובר בסתר ממקום כזה למקום אחר לא מחשש מהמוות, הרי כולנו מבקשים למות מות קדושים, אלא כדי שהאויב לא יוכל לרשום ניצחון באמצעות החיסול שלי'".

חסאנין המשיך ואמר: "קרה מה שקרה וזה גורל האל. אני רוצה להגיד לך משהו, ממתי תנועות ההתנגדות מסתמכות על איש כזה או אחר? ברור לחלוטין ששיעור הקומה של נסראללה הוא גדול מאוד. אי אפשר להתווכח על כך - לא האויב ולא החבר.

"זה איש מהשורה הראשונה, איש מאמין, איש לוחם, איש שהאמין בזכות, איש שהאמין בסוגייה הפלסטינית ובסוגייה הערבית. הוא איש שפעל למען הסוגייה הפלסטינית. מדוע הוא וחיזבאללה היו מוכרחים לעשות את מה שעשו כדי לסייע לעזה?".

זאת ועוד, בתוכנית נחשף כי חסנין פיזר רמזים בנוגע לדעותיו ללא שום בושה, באופן הכי גלוי שיכול להיות. כך, למשל, בסטטוס הוואטסאפ שלו הופיעה בערבית השורה: "חלש יותר מקורי עכביש", ביטוי מפורסם הלקוח מנאומו של נסראללה בו תיאר באופן הנ"ל את ישראל.

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

כזכור, בתחילת השבוע נחשף בערוץ 14 כי חסאנין התראיין בערוץ "אל אקצא" המזוהה עם ארגון הטרור חמאס, שם תועד מדבר בשבח התנהגותם של מחבלי חמאס ונגד התנהלותה של ישראל, ומכנה את צה"ל "צבא האויב".

בית היתר אמר חסאנין: "עומר שם טוב נישק מרצון את שוביו, הוא מעריך ומכבד את מה שעשו שוביו ואת הכבוד שנהגו בו בתקופתו בשבי". כזכור, שם טוב סיפר להוריו כי השובים הכריחו אותו לנשק את ראשם כחלק מהטקס המשפיל של חמאס.

חסאנין, שהציג עצמו כעיתונאי "מהגליל הכבוש", העביר גם מסר לערביי ישראל: "ישנם חלשי נפש שמצטרפים לצבא האויב ומשרתים אותו. חמאס רצה להגיד לפלסטינים בתוך ישראל שהם לא רוצים שיצטרפו לצבא האויב, צבא הכיבוש".

מאז הסערה שהתחוללה, הודיעה סכנין על הפסקת עבודתו של חסאנין.

  • עוד באותו נושא:
  • בני סכנין

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully