מנכ"ל ארגון "בצלמו" שי גליק פנה היום (שני) במכתב ליועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה, לפרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן ולמשנה לפרקליט המדינה עו"ד אלון אלטמן, בקריאה להעמיד לדין את כרוז בני סכנין סעיד חסאנין ששיבח את חמאס.
לשון המכתב: "מדינת ישראל נמצאת בשעה קשה במלחמה של שבע חזיתות. אויבינו הם אויבי ישראל כולה והעולם כולו. ב-7 באוקטובר נרצחו 36 ערבים ישראלים ונחטפו רבים, כך גם תאילנדים ועוד בעלי אזרחויות זרות. לפני למעלה מעשור נחטף מי הישאם א-סייד ומאז עבר עינויים קשים. אביו אמר מפורשות - 'מה שחמאס עשה זו לא דת, זה טרור'".
"חרף זאת, בחר מר סעיד חסאנין לתמוך בחמאס ולקרוא לצה"ל 'צבא האויב' ועוד", המשיך גליק. "הוא טען שחמאס הם אנושיים ומתנהלים לפי הדת, וישראל היא ברברית. הוא שיבח וקילס את מנהיגי חמאס. הוא טוען שחמאס כיבד את החטופים והחטופות, ודאג להם. האיש אמור לעוף מתפקידו לכלא".
עוד כתב: "כדורגל הוא מופת של תרבות שיתופי פעולה ואהבה. אדם שתומך בטרור לא יכול להיות ולו שנייה נוספת כרוז של בני סכנין. הוא פוטר היום מתפקידו, אבל זה לא מספיק. הוא חייב להיעצר ולהיחקר בגין תמיכה בטרור, האדרת טרור, הפרת חוק הטרור 2016 ועוד. בשל חומרת הדבר, אודה לטיפול מיידי".
בעבר אמרתי שיש קבוצה בליגה שיש מתוך אוהדיה מחבלים, נתבעתי והפסידו. עכשיו אני אומר קבוצה שיש מתוך בעלי תפקידיה- מחבלים - הגיע הזמן להעיף את סכנין מהליגה! pic.twitter.com/vmlUhQFMB2
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) February 24, 2025
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(7.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 183
19:45

גוג סוונדבורג
(4.5+)

מגדבורג
מגדבורג פתחה מצוין את ליגת האלופות והיא עם שלושה ניצחונות, אבל לשחק בדנמרק יהיה לה קשה מאוד. גם אם תנצח, ספק אם זה יהיה בהפרש גדול.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
יו"ר "עוצמה יהודית", חבר הכנסת איתמר בן גביר, גינה גם כן: "בעבר אמרתי שיש קבוצה בליגה שיש מתוך אוהדיה מחבלים, נתבעתי והפסידו. עכשיו אני אומר קבוצה שיש מתוך בעלי תפקידיה מחבלים - הגיע הזמן להעיף את סכנין מהליגה!".
כמו כן, מנהל לשכת העיתונות הממשלתית ניצן חן הודיע כי ישלול בכפוף לשימוע את תעודות הלע"מ של חסאנין: "לע"מ שומרת בקפדנות על חופש העיתונות וחופש הביטוי ורואה בהם ערך עליון. עם זאת, לא יתכן שמחזיק תעודה מטעם מדינת ישראל המספקת לו גישה נוחה לסיקור במסגרת עבודתו יתבטא בצורה המסיתה ומסכנת את תושבי המדינה וחיילי צה"ל".