במכבי חיפה שררה שמחה רבה לאחר הניצחון אמש 0:2 על בני ריינה. המאמן, ברק בכר, ערך בשבוע האחרון מספר אסיפות עם השחקנים שבהן ביקש מהם לשתף את תחושותיהם, לשוחח על מה שמפריע להם ולהציע דרכים לשיפור המצב. בכר לא חסך ביקורת גם על עצמו ועל הצוות המקצועי שלו.
הירוקים הגיעו למשחק אחרי איבוד נקודות של הפועל באר שבע, מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים, וידעו שניצחון יקרב אותם לפסגה. בחיפה היו מרוצים מהנחישות שהפגינו השחקנים, גם ברגעים הפחות טובים. "הבעיה שלנו לאורך רוב העונה היא שבדקות החלשות שלנו אנחנו מתפרקים," אמר גורם בקבוצה. "הפעם הצלחנו להישאר חזקים ונחושים, וזה היה הישג משמעותי."
בכר התייחס לתהליך שהוביל לשיפור: "הדגש היה להיות קבוצה. ישבנו יחד, הצפנו את הבעיות והתחלנו לייצר פתרונות. גם בדקות שהיינו פחות טובים, היינו קבוצה. זה לא היה משחק גדול, אבל הרגשתי לאורך כל תשעים הדקות שזה היה משחק טוב."
גם הקפטן, ליאור רפאלוב, החמיא לצוות המקצועי: "צריך לפרגן על האסיפות ועל הדיבור הפתוח. לא כל מאמן וכל צוות מקצועי מדברים בצורה כזו."
ברק בכר ספג לא מעט ביקורות במהלך העונה, הן על החלטות שלקח והן על הרכש וניהול המשחק. אחת מהחלטותיו השנויות במחלוקת הייתה להחזיר את דיא סבע מהשאלה. בכר הבהיר שמדובר בהחלטה קריטית עבור המועדון, במיוחד לאחר עזיבתו של צ'ארון שרי. למרות סאגה מורכבת סביב שובו של סבע, ההנהלה והמנהל המקצועי נתנו את תמיכתם, והוא שב לקבוצה.
במשחק אמש, סבע, שסיים משחק מצוין, זכה לתשואות רמות מהקהל בסמי עופר. עם תשעה שערים ושמונה בישולים, הוא מוביל את טבלת המבשלים בליגה. "דיא בא לעונה הזו עם רעב שאי אפשר לתאר," אמר אחד מחבריו לקבוצה. "הוא באימונים בטירוף. אין ספק שהוא בכושר הטוב בקריירה שלו."
גם ליאור רפאלוב, שחזר מפציעה, זכה למחמאות. "חששנו לגביו, אבל כשהוא מרגיש מאה אחוז, הוא צריך להיות על המגרש," הודה בכר. רפאלוב התייחס גם לשחקנים שצידו בהתקפה: "דיא ודין עושים עונה נהדרת. נהניתי מאוד לשחק לצידם".
רפאלוב התייחס גם לנחיתה של אצילי ואמר: "אצילי עשה דברים מדהימים במכבי חיפה. אני לא יודע מה המניעים שלו. אני יודע שהוא דיבר עם יענקל'ה ועם ברק והגיע לסיכום. אין לי את כל הפרטים. אני חושב שהוא היה נהנה לשחק אצלנו ואני מאחל לו בהצלחה, חוץ מהמשחקים מולנו".
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
אמש בהרכב של מכבי חיפה לא פתח אף שחקן רכש שהובא העונה. ארבעת הזרים החדשים פצועים, וגם שחקנים ישראלים כמו איתן אזולאי, אלכסנדר סירוטה ותומאס סולטאני נותרו על הספסל.
במועדון מכירים בצורך להתחזק בחודש ינואר. החלוץ שייקנה סילה, שהיה אמור להצטרף, דחה את הגעתו אך הבהיר שינחת בשבוע הבא. למרות דיווחים על עניין מצד קבוצות במזרח הרחוק, בחיפה מדגישים שאין בעיות, והחלוץ יחתום בקבוצה.
ברק בכר אמר: "מגיע לנו חלוץ זר בינואר שייתן לנו עומק." בצוות המקצועי שוקלים גם חיזוק בעמדת המגן השמאלי, במיוחד לאור פציעותיו המתמשכות של אנסימבה.


