בכדורגל ישנו לעיתים רגע, שבמבט לאחור ניתן להצביע עליו כעל זה שכנראה הייתה לו השפעה על תוצאת המשחק. אמש (ד'), בגמר גביע הטוטו, הרגע הזה היה כאשר דיא סבע, שחקן מכבי חיפה, בעט לעמוד שערה של מכבי תל אביב את כדור הפנדל שנפסק לזכות קבוצתו. אומנם ההחמצה הותירה אז את חיפה ביתרון 0:1, אבל המומנטום עבר לצהובים.
אין ספק שמכבי תל אביב שאבה עידוד עצום מאותה החמצה. היא הגבירה לחץ על הירוקים, השוותה ל־1:1, ובסיום אף ניצחה בתוצאה 1:3. אפשר להחמיץ פנדל, וגדולי הכדורגלנים בעולם, החמיצו מהנקודה הלבנה, לכן ראוי שחיפה תשאל את עצמה, מה בעצם קרה לה במהלך המחצית השנייה - כי ב־45 הדקות הראשונות היא העמידה בצל את מכבי תל אביב, בזכות משחק מהיר ונחוש, כך גם הבקיע חלוצה דין דוד את שער היתרון שהושג בהתקפה מהירה ותכליתית.
במחצית השנייה התהפכה הקערה על פיה, ותל אביב אמרה בסיום את המילה האחרונה. שחקנה, דור פרץ היה הפעם במיטבו והוכיח שאין היום בליגת העל קשר היודע טוב ממנו כיצד להצטרף להתקפה ולהבקיע. הצמד שכבש היה הבונוס למשחקו הדינמי, שעשהו למספר 1 במשחק כולו. חברו ווסלי פטאצ'י הבקיע שער נפלא, כהמשך להשתפרותו העקבית ממשחק למשחק והוא עדיין רחוק ממימוש האיכות הטמונה ברגליו. לעומת זאת, מי 'שנשכח' על הספסל היה ערן זהבי, הקפטן הוותיק של הצהובים. לי לא מובן מדוע ולמה זה קורה. זהבי לא שכח לשחק ולפיכך תמוה בעיניי המצב שבו נמנע ממנו להיות על כר הדשא כשותף פעיל לזכייה בגביע.
רגיל (3) 112
19:00

מכבי בני ריינה

הפועל קרית שמונה
בני ריינה אחרונה בטבלה והיא מגיעה לאחר ניצחון בגביע שהגיע אחרי רצף של שלושה הפסדים, קרית שמונה גם כן אחרי ניצחון בגביע שקטע לה רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון. לאור חוסר היציבות שך שתי הקבוצות, נראה שייגמר כאן בתיקו
רגיל (3) 132
19:30

הפועל חיפה

בני סכנין
הפועל חיפה יצאה בתחושה לא נעימה ממשחק הגביע בבלומפילד בו הובסה 0:5 מול מכבי תל אביב. בליגה לעומת זאת היא עם שני ניצחונות רצופים, ובבית היא תשמור על המומנטום הזה מול סכנין שמשדרת הרבה חוסר יציבות העונה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 163
20:00

מכבי תל אביב

עירוני טבריה
שניים משלושת המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו עם ארבעה שערים או יותר. בכושר הנוכחי של שתיהן בשני צדי המגרש, התקפית והגנתית, אפשר לצפות לארבעה שערים גם הערב
רגיל (3) 237
21:30

ברנלי

ניוקאסל
ניוקאסל מחזיקה בסגל איכותי ועמוק הרבה יותר, במיוחד בחלק ההתקפי. ברנלי תנסה להסתגר בביתה, אך הלחץ של ה"מגפייז" צפוי להכריע.
רגיל (3) 245
21:30

ווסטהאם

ברייטון
ברייטון ממשיכה להציג כדורגל התקפי ומהנה, בעוד ווסטהאם בביתה מסוכנת מאוד במצבים נייחים. צפוי משחק פתוח עם שערים משני הצדדים.
המפסידה בגמר מכבי חיפה שבה לכרמל מאוכזבת, ובצדק. כל מה שהצליחה לעשות ולהפגין משך מחצית אחת, נעלם במחצית השנייה, שבה התגוננה, בעיקר משום שאיבדה את שליטתה במרכז המגרש. איבוד האמצע הוא גורלי לכל קבוצה, ובוודאי כשהיריבה שמנגד היא מכבי תל אביב. חולשת ההגנה הביאה לידי כך שפרץ ופטאצ'י ממש לא התקשו בהבקעת שלושת השערים. בטוח שדברים אלה לא נעלמו מעיניו של המאמן ברק בכר. המחליפים ששותפו על ידו לא היו טובים דיים כדי לשנות את התמונה.
כאמור, גביע הטוטו הוא של מכבי תל אביב, ומי יודע, אולי עכשיו המאבק על האליפות יעלה הילוך, ולא רק אצל השתיים.


