מכבי חיפה ואוהדיה ישמחו למחוק מדפי ההיסטוריה את 48 השעות האחרונות. פארסת עומר אצילי וההפסד 3:1 אמש (רביעי) בגמר גביע הטוטו למכבי תל אביב, הם מכה מוראלית אדירה למועדון. על ברק בכר והצוות הניהולי והמקצועי מוטלת האחריות לאסוף את השברים ולהחזיר את הקבוצה למסלול.
אפשר ונכון היה להתלהב מהיכולת של מכבי חיפה עד להחטאת הפנדל של דיא סבע. אלו היו אולי הדקות הטובות ביותר של הקבוצה העונה, עם שליטה ועליונות מוחלטת על מכבי תל אביב. אך לקבל מחמאות על חלק ממשחק או כל דבר שלא סיפק תוצאה, זה לא בלקסיקון של מכבי חיפה.
חיפה הפסידה למכבי תל אביב בליגה עם צמד בתוך חמש דקות, נכנעה למהפך של בית"ר ירושלים תוך חמש דקות, ואתמול התסריט חזר על עצמו - וזה לא מקרי. אם מוסיפים את ההפסדים להפועל באר שבע וסבאח, היא נפלה בכל משחקי המאני טיים. "מכבי חיפה לא יכולה להיות עם אופי חלש ולקרוס ככה כל פעם, זה לא מתאים לנו", סיכם זאת אחד השחקנים.
כאן טמונה הבעיה הגדולה של מכבי חיפה. זה לא מתאים, אבל בכר מנסה מתחילת העונה ומתקשה למצוא פתרונות. אתמול הוא שוב דיבר בסיום על כך ש"נצטרך לעבוד, להבין שיש מומנטום שלילי ולא להתפרק בצורה כזאת, לדעת להרוג את המשחק כשצריך". לדבריו של בכר, "התחלנו לעבוד על זה בשבוע האחרון, נצטרך להבין טוב יותר סיטואציות במשחק ולהפוך לקבוצה יותר חזקה".
עלי מוחמד חזר אתמול להרכב ונראה כמו צל של עצמו, לא דומה לאותו השחקן שהיה מעל הליגה. ברק יצטרך לחפש פתרון גם בקישור עם 6 אמיתי ורעב שיכול לאזן את המשחק, שלא לדבר על כך שמספרית הוא לא מקבל כמעט כלום מהקשרים. דור פרץ בכמה דקות אמש כבש יותר ממה שכבשו מחמוד ג'אבר, עלי מוחמד, מתיאס נהואל, איתן אזולאי, גדי קינדה, דולב חזיזה וקני סייף.
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
בשורה התחתונה, מכבי חיפה עדיין לא גיבשה זהות כקבוצה העונה - ואם מדברים על כך בסוף חודש דצמבר, יש בעיה. אין יותר מדי זמן לראות את השינוי הזה קורה, אם זה לא יקרה בקרוב מאוד ייתכן שהעונה הזאת של מכבי חיפה רק תלך ותידרדר.


