אכזבה קשה במכבי חיפה אחרי ההפסד 2:0 להפועל באר שבע אמש (רביעי). בקבוצה ציפו להיות במצב טוב בהרבה בשלב זה של העונה, והעובדה שבקרוב למחצית מהמשחקים עד כה לא הצליחו לנצח, לצד הפסדים לכל שלוש היריבות העיקריות על המקום הראשון, מעוררת דאגה רבה. גורם בקבוצה הודה: "ברור שלא ציפינו להיות במקום הרביעי בשלב הזה של העונה. נכון שהליגה עוד לא ברחה לנו, אבל שלושה וחצי חודשים לתוך העונה עדיין לא הצלחנו להתחבר, וזה מתבטא בתוצאות הלא טובות".
גם המאמן ברק בכר, שחזר לקבוצה בהצהרות גדולות, זוכה לביקורות - דבר שלא היה רגיל לו בקדנציה הקודמת שלו. "ברור שגם ברק, כמו כל הקבוצה והמערכת, לא נמצא בפורמה טובה", אמר גורם בקבוצה. "כולנו נצטרך להתעורר ומהר כדי להישאר במאבק על האליפות". בכר עצמו התייחס לביקורות ואמר: "אני והצוות שלי לא עושים עבודה מספיק טובה, אחרת התוצאות היו טובות יותר. כרגע אנחנו נכשלים במבחן התוצאה ונצטרך להשתפר. הליגה עוד ארוכה".
בצוות המקצועי היו מרוצים מהלחץ שהקבוצה עשתה במחצית הראשונה ומכך שיישמו את תוכנית המשחק, אך למרות. זאת הקבוצה התקשתה להגיע למצבים מה שגרר גם כן ביקורות. האכזבה גברה במיוחד על רקע חזרת הקהל לסמי עופר, במשחק שנחשב לאחד החשובים של העונה. "כואב לנו שאכזבנו את האוהדים שלנו," שיתף אחד השחקנים. "נעבוד הכי קשה שיש כדי לשמח אותם ולהשתפר. אנחנו באמת מאמינים שיש פה סגל טוב ואנחנו נשתפר".
בסיום המשחק, נזף יעקב שחר בשחקנים, ביקר אותם על היכולת והבהיר להם: "אם ייצאו מפה הדברים שאני אומר, כל הקבוצה תקבל קנס". שחקן בקבוצה הודה: "לא זוכר שראינו את יענקל'ה עצבני כמו הפעם".
בעין הסערה עומדים השחקנים הזרים. לא פעם הושמעו ביקורות מחוץ ובתוך הקבוצה על הבנייה המאוחרת, כאשר מרבית הזרים הגיעו אחרי תחילת העונה ובחיפה אף איבדו את פייר קורנו, דניאל סונדגרן ופרנזי פיירו. הירוקים ידעו מלכתחילה שהבנייה המאוחרת תכניס לאט את הזרים לעניינים אך גם בקבוצה ציפו שבשלב זה שחקני הרכש יפגינו יכולת טובה יותר באופן משמעותי.
מתיאס נהואל נרכש בסכום שיא, על קסנדר סברינה שולמו 1.5 מיליון יורו וגם איתן אזולאי נרכש בסכום דומה. בנוסף צורפו בשלב מאוחר גם ויטל אנסימבה ופדראו, שמפגין יכולת טובה ונחשב בעיני רבים במועדון לשחקן הרכש הטוב ביותר עד כה. לעומתו, אנסימבה מתקשה להיכנס לעניינים ואף לא מקבל לאחרונה את המקום בהרכב. אנסימבה לא היה כשיר במאת האחוזים ולכן לא פתח אמש, אך הדעה הרווחת בחיפה היא שהמגן לא מספק את הסחורה, כמו גם שני שחקני ההתקפה שזוכים לביקורת על היכולת הדלה.
"פיירו, קורנו, סונדגרן ושרי אלה זרים שנקלטו מיד, אבל הפעם זה הולך פחות טוב", הודה בכר, ששוב הפגין ביקורת עצמית, "אבל זה לא רק זה כי יש פה סגל גדול שצריך לתת פתרונות. אני והצוות שלי צריכים לדאוג לפתרונות".
מי הוא ספורטאי השנה?
מי היא ספורטאית השנה?
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
כעת בחיפה יחלו בהכנות לקראת המשחק מול מ.ס אשדוד, שהופך להיות קריטי במיוחד. "אין לנו שום אפשרות להפסיד לאשדוד", קבע שחקן בקבוצה. "לא משנה באיזו דרך, אנחנו צריכים לצאת עם הנקודות כדי להישאר חזק במאבק בסוף הסיבוב הראשון".
סברינה ועילאי חג'ג' עדיין בספק למשחק. השניים ינסו להתאמן בימים הקרובים ואז יתברר האם יעמדו לרשותו של בכר. המאמן עשוי לעשות כמה שינויים לפי העומס שיחושו שחקנים כאשר מחמוד ג'אבר וגם ליאור רפאלוב נמצאים תחת עומס ועשויים לרדת לספסל.
במקביל להכנות המקצועיות, בצוות הסקאוטינג וכן המנהל המקצועי גל אלברמן כבר עובדים על חיזוק בחודש ינואר. בחיפה לא קיבלו החלטות סופיות לגבי שחקנים אותם ירצו לצרף ועוסקים בחיפוש אחר חלוץ זר שיגיע בינואר. בשבועיים הקרובים יקבלו במועדון החלטות לגבי עמדות נוספות בהן ינסו להתחזק, ואחת מהן עשויה להיות עמדת המגן השמאלי.


