ביולי 2021 הודחה מכבי חיפה ממוקדמות ליגת האלופות כאשר הפסידה לקייראט. הירוקים שהיו בטוחים שיעברו שלב ואולי יחזרו לימים היפים באירופה שהיו ניראים באותם ימים כמו זכרון רחוק התבדו כאשר במפגש כפול לא הצליחו להתמודד עם הקבוצה מקזחסטן. מיד לאחר ההדחה הודיע ברק בכר לאנשים מסביבו שמהעונה הבאה ההכנה תהיה מוקדמת יותר והסגל יהיה סגור כמעט לחלוטין. "ברק הבין שכדי להצליח באירופה צריך לצלוח את המוקדמות כי שלב בתים עבור קבוצה ישראלית זה כבר הישג", נזכר גורם במועדון. "ואכן בשנה שאחרי הסגל היה כמעט מוכן לחלוטין והאימונים התחילו מאוד מוקדם וזה הוכיח את עצמו".
בכר כאמור הגיע לעונה שאחרי עם סגל מוכן, עם אימונים מוקדמים והירוקים היו ניראים בשיא כבר בחודש אוגוסט עם ניצחונות ענק על אולימפיאקוס והכוכב האדום. בכר כידוע חזר הקיץ אחרי היעדרות של שנה אל המועדון הירוק אך עושה רושם שהערב (חמישי) הוא מוצא את עצמו בסיטואציה שהיא בדיוק האמצע בין אותה הכנה לפני קייראט לעומת עונת השיא שהובילה עד שלב הבתים של ליגת האלופות.
בכר עצמו היה רוצה כבר סגל מוכן עם עוד שלושה שחקנים וכן היה רוצה לראות את עבדולאי סק חוזר לעניינים, בעוד ששון גולדברג, עילאי פיינגולד ואיתן אזולאי נמצאים עם הנבחרת האולימפית בפריז ואריק שוראנוב ומאור קנדיל פצועים, אך מנגד יכול להתנחם בכך שמרבית השלד כבר מגובש ומתואם מאוד. למרות התיאום בכר מיקד את מחנה האימונים בעקרונות המשחק שהוא מבקש להנחיל עם דגש על לחץ גבוה ומשחק גבוה של חוליית ההגנה.
"אין ספק שלמרות שרוב השחקנים כאן שיחקו ביחד ואפילו יותר מעונה המחנה היה חשוב וקריטי", קובע שחקן בכיר בקבוצה. "אפשר היה לראות את זה בהבדל במשחקים מול האולימפית, אין ספק שאם היינו פוגשים את סבאח לפני חודש היינו עם סיכויים נמוכים בהרבה לעבור".
הערב כאמור יפגשו הירוקים בהונגריה את סבאח למשחק ביתי כשלכולם ברור, בייחוד לבכר שכל תוצאה מלבד ההעפלה לשלב הבא תהווה כישלון ואף עשויה לפגוע בעונה כולה. אם מול קייראט עוד היו הנחות והמסע הסתיים בשלב בתים של הקונפרנס הרי שהדחה מול האזרים תוביל לסיום הקמפיין האירופאי של הירוקים עוד בתחילת חודש אוגוסט.
בכר שדוגל שנים רבות בשיטת ה-4-4-3 הראה כבר במשחקי ההכנה שכל עוד אין לו שני שחקני כנף מובילים (דולב חזיזה ועילאי חג'ג' חוזרים מפציעות) הוא מחליט להיות גמיש ועובר בין שיטות 3-5-2 ל4-4-2 כשהמאמן אף צפוי לעלות הערב באחת מהשיטות הללו. "זה לא סוד שברק אוהב שהכוח שלו מגיע ממשחק האגפים", קבע גורם שהיה בחיפה בשנים עברו. "אבל עכשיו בהיעדר שחקני אגף מוכנים אז ברק הוא מהמאמנים שלא מקובעים ומשתמשים בחוזקה של הקבוצה שהיא כרגע פיירו ודין דוד".
רגיל (7) 28
14:30

לידס

טוטנהאם
טוטנהאם פתחה טוב את העונה ואולי לא הכי מרשימה אבל כן צוברת ניצחונות ולא מפסידה. לידס לא משכנעת עד כה ובשביל טוטנהאם זה אולי משחק חוץ קשה, אבל היא חייבת לנצח כאן
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
ואכן בחיפה בונים בעיקר על צמד החלוצים שלהם שיספק את הסחורה. בעוד שפיירו מבוקש בלא מעט קבוצות מעבר לים אך נשאר במדים הירוקים בשלב זה כל עוד לא תגיע הצעה אטרקטיבית, הרי שדוד רוצה להפוך לחלוץ הישראלי הבכיר ולהוריד סימני שאלה גם אצל הבודדים שיש להם אותם עוד. אחרי עונת שיא דוד רוצה לעבור את עשרים שערי הליגה אך גם להיות רשום על קמפיין מוקדמות שיוביל את הירוקים לשלב הבתים של הקונפרנס ליג.
למרות החוסרים בעיקר באגפים וכן חוסר התיאום המוחלט בין לורנצו שימיץ ושחקן הרכש אלכסנדר סירוטה, החיסרון הגדול ביותר של הירוקים הוא היעדר מגרש ביתי אמיתי. בעוד שמחר 30 אלף אוהדים ירוקים היו אמורים לצבוע את האיצטדיון העירוני בחיפה ולהעניק אווירה מחשמלת, בכר וחניכיו ייאלצו להתמודד עם מגרש ריק ועם אווירה של משחק אימון. "אין ספק שסמי עופר לבד שווה ההעפלה", קבע אחד השחקנים בקבוצה. "אבל אסור שזה יהווה תירוץ מבחינתנו. בסוף המטרה היא אחת והיא שלב בתים אירופאי שיעניק לנו חורף חם".