אבל בכדורגל הישראלי: שוער העבר האגדי חיים לוין הלך לעולמו היום (ראשון) בגיל 87. לוין היה אחד השוערים הבולטים בכדורגל הישראלי בשנות ה-60' וה-70', וזכור בעיקר מימיו כשוער מכבי תל אביב. במדי הצהובים זכה לוין באליפות בשנת 1968 וגם בשלושה גביעי מדינה בשנים 1964, 1965 ו-1967. בעונת 1964/65 נבחר לוין לכדורגלן העונה.
בין היתר, באמתחתו של לוין גם 22 הופעות בנבחרת ישראל. לוין החל את דרכו המקצוענית בהפועל פתח תקוה, ושיחק כמושאל בהפועל כפר סבא והפועל חדרה. ב-1957 עבר למכבי חיפה ושיחק במדיה שלוש שנים, עד המעבר למכבי תל אביב בה הפך לסמל, ובה שיחק תשע שנים.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 145
17:00

ניוקאסל

ברנלי
שתי הקבוצות מאוד התקפיות. גם במשחקיהן האחרונים נכבשו לא מעט שערים וכך צפוי גם במשחק בינהן.
רגיל (7) 169
17:30

מכבי בני ריינה

בני סכנין
ריינה השיגה אמנם ניצחון ראשון לעונה במחזור האחרון אבל היא עדיין מהקבוצות החלשות בליגה. סכנין תתארח אצלה לקרב מאוד מאוד עיקש, אבל סכנין קצת יותר איכותית ותשיג ניצחון שיעצור גם עבורה את המומנטום השלילי
רבע ראשון (7) 210
19:10

הפועל תל אביב

הפועל העמק
(4+)
אחרי שהסתבכו מול וילרבאן נראה ששחקני הפועל תל אביב יסתערו מהפתיחה על שחקני העמק. עם כל הכבוד לשחקני העמק, זו רמה אחרת.
לאחר מכן שיחק גם במדי בית"ר ירושלים, הפועל ירושלים ומכבי נתניה. בשנת 2009 הפך לחבר היכל התהילה של הכדורגל הישראלי. יהי זכרו ברוך.
ממכבי תל אביב נמסר בתגובה: "משפחת מכבי תל אביב מרכינה ראש עם היוודע דבר מותו של שוער העבר חיים לוין שנפטר הבוקר בגיל 87. לוין שיחק במכבי בין השנים 1960-1969 זכה ב-2 אליפויות ו-4 גביעי מדינה כמו גם בגביע אסיה 68/69 כשהוא שומר על שער מכבי ת"א ב-214 משחקים ובנבחרת ישראל ערך 22 הופעות בהן באולימפיאדת מקסיקו 1968. אנו מחזקים בשעה זו את משפחת לוין שלא תדעו עוד צער. יהי זכרו ברוך".
ניסים בכר ספד ללוין: "אהבתי את חיימק'ה מאוד, הוא לדעתי בין חמשת השוערים הגדולים בתולדות המדינה. הגיע למכבי תל אביב, ממכבי חיפה, זה מה שהיה חסר לנו, שוער שאוהב לעמוד בין הקורות, גם באימונים לא נתן להבקיע לו. הייתה לי איתו תקופה יפה, עצוב לי". אורי סלימן הוסיף: "לוין היה האליל שלי, השוער שהוא לדעתי הגדול ביותר בהיסטוריה שלנו. התאמנתי איתו כשעליתי מקבוצת הנוער, היה מפחיד להבקיע מולו, סוג של לב יאשין. יהי זכרו ברוך".
אבשלום מרקוס, חלוץ העבר של הפועל פתח תקוה, הוסיף: "לוין התחיל את דרכו בהפועל פ"ת כמחליפו של יעקב ויסוקר. שוער צעיר שלא היה מוכן להיות שוער שני. יש לי עד היום מזכרת ממנו , שיחקתי נגדו בהפועל פ"ת נגד מכבי ת"א, קפצנו לכדור גובה, הוא הכניס לי אגרוף לשפה, נלקחתי לבית חולים והסימן עד עכשיו. שוער מהגדולים שראיתי".
ארצי בן יעקב, ששיחק עם לוין בבית"ר ירושלים, נפרד: "המיוחד בחיימק'ה היה השיגעון לא לקבל גול. פעם במשחק אימון בימק"א כבשתי מולו, הוא רדף אחריי עד חדר ההלבשה. שוער גדול ובן אדם נפלא".


