עידן ברק יצחקי בבית"ר ירושלים ייצא לדרך ביום שבת (19:30, ספורט3), כאשר הקבוצה מהבירה תארח בטדי את מכבי נתניה. הירושלמים אמנם רחוקים רק נקודה מהקו האדום, אך עם ניצחון יוכלו לעקוף את היהלומים שהחלו את המחזור במקום השמיני. אם יצחקי עוד מפנטז על הפלייאוף העליון הוא יצטרך לסגור בארבעה מחזורים פער של שש נקודות מבני סכנין השישית, כך שהוא צריך לספק תוצאות כבר משבת.
המאמן החדש דיבר לקראת משחק הבכורה ואמר: "אף פעם לא הסתרתי את הרגשות שיש לי למועדון הזה, בסוף סגרנו מעגל אחרי כל כך הרבה שנים ועכשיו מסתכלים לקראת המשחק שיש לנו בשבת. צריך להתכונן בצורה הכי נכונה וטובה כדי לעשות את התוצאה שאנחנו מצפים לעשות".
"עשינו כמה אימונים בודדים, אין הרבה זמן לשחקנים להכיר אותי ולהיפך. אני ראיתי מה שאני צריך לראות מהתקופה האחרונה. יש עבודה רבה וקשה לפנינו, וכדי להביא תוצאות טובות אנחנו קודם כל צריכים לשנות את התפיסה ולהשקיע. אם לא נשקיע הרבה יותר, כנראה שהתוצאות לא יהיו טובות".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
על תגובת הקהל למינויו: "מהרגע שפורסמה ההודעה הרשמית, אני מקבל המון תמיכה והאוהדים של בית"ר ידועים באהבה שלהם למועדון. מאמין שיהיה משחק מאוד ביתי עם הקהל שלנו שיגיע בהמוניו ונקווה לשמח אותו בסוף, בסוף הוא דוחף אותנו ואנחנו צריכים להחזיר על המגרש לו ולמועדון".
על היריבה אמר המאמן: "מכבי נתניה מגיעה בתקופה פחות טובה, בעיקר אחרי המשחק האחרון, אבל קבוצות שמגיעות במצב כזה הן הכי מסוכנות. משחק מאוד קשה מול קבוצה מאומנת. אנחנו צריכים לעבוד הרבה יותר קשה מהם, לרצות הרבה יותר ועם הנקודות הטקטיות שלנו נצטרך לעשות את העבודה ולנצח".
הבלם אורי דהן הוסיף: "שבוע לא פשוט בתקופה לא פשוטה, אחרי ההפסד לבני סכנין. יש צוות חדש, מאמנים חדשים ואנחנו כאן בשביל לשנות את המצב. השחקנים אחראים על הכל. מקווה שנצא מכאן לדרך חדשה. תמיד אפשר להיאחז בדברים חיוביים, בעיקר שמגיע צוות חדש ומלמד אותנו מהדברים הבסיסיים ועד הטקטיים. המשחק הבא הוא על החיים שלנו, כמו כל משחק בליגה הזאת אבל זה במיוחד. אנחנו צריכים אותו שיתמוך בנו ויחזיר לנו על המגרש. כולם רואים את המצב שלנו בטבלה, כמה נקודות למעלה ונקודה אחת למטה, אנחנו חייבים ניצחון בשבת בכל מחיר, בעבודה קשה, ואני מאמין שזה יקרה".


